Spinaziesalade met avocadodressing

26 augustus 2019
spinaziesalade

Een paar dagen geleden beloofde ik in mijn eerste blog dat het niet lang zou duren voordat ook mijn eerste recept online zou staan. En ja hoor, belofte maakt schuld, dus hier is ‘ie dan.

Zoveel vegan gerechten en ingrediënten om uit te kiezen, waar moet je beginnen? Met deze zomerse temperaturen was de keuze eigenlijk niet moeilijk: een frisse salade!

Deze spinaziesalade met geroosterde groente, cashewnoten, appel en avocadodressing was het eerste kookexperiment voor mijn blog, en ik was dik tevreden! Ik vond vooral het knapperige van de kikkererwten en cashewnoten, het frisse van de appel en het romige van de avocadodressing heel lekker bij elkaar. Nu moet ik er wel bij zeggen dat het met avocado en geroosterde kikkererwten eigenlijk nooit mis kan bij mij. 😉

Dit is een vullende hoofdmaaltijd, maar ook een hele lekkere lunch voor mee naar je werk de volgende dag. Omdat avocado nogal snel bruin kan kleuren was ik bang dat ik het restant van de dressing de volgende dag weg kon gooien, maar nee hoor! Ik heb de dressing apart in een jampotje in de koelkast bewaard, en hij zag er nog net zo fris en groen uit als toen ik ‘m net gemaakt had.

Benieuwd geworden hoe je het maakt? Check het recept hieronder!

Wat heb je nodig voor spinaziesalade met avocadodressing?

Aantal porties: 4

200 g spinazie
2 zoete aardappelen
3 rode uien
2 blikken kikkererwten
1 lente-ui
1 appel
100 g ongezouten gebrande cashewnoten
2 el olijfolie

Avocadodressing
1 avocado (of ongeveer 130 gram diepvriesavocado)
1/2 citroen
3 el olijfolie
plantaardige melk
peper en zout

Hoe maak je spinaziesalade met avocadodressing?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Halveer de rode uien en snijd in kwartjes. Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel kort af met water. Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel de groente erover en besprenkel met de olijfolie. Schep om en bak de groenten af in zo’n 25 minuten, tot ze zacht en lichtbruin gekleurd zijn. Laat vervolgens afkoelen.

2. Maak ondertussen de avocadodressing. Snijd de avocado in blokjes en pers een halve citroen uit. Mix in een blender de avocadoblokjes, het citroensap, de olie en een scheutje plantaardige melk door elkaar. Voeg melk toe tot je tevreden bent met de dikte van je dressing. Breng op smaak met wat versgemalen peper en zeezout.

3. Rooster de cashewnoten een paar minuten in een koekenpan op laag vuur zonder olie.

4. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes en de appel in blokjes.

5. Bedek 4 borden met een bedje van spinazie (verwijder eventueel eerst de stengeltjes). Schep daarop de afgekoelde geroosterde groente, de lente-ui, de stukjes appel en de cashewnoten.  Seveer met de avocadodressing.

avocadodressing

Ga jij deze frisse zomersalade proberen? Ik hoor graag wat je ervan vindt!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply