Easy peasy vegan bananenijs

2 september 2019
Vegan bananenijs met chocolade

Dit recept voor bananenijs met stukjes chocolade en hazelnoten is echt een (vegan) eitje! Soms heb je gewoon even geen zin of tijd om lang in de keuken te staan om een lekker toetje op tafel te toveren. Ik beloof je: this does the trick.

Het enige dat je nodig hebt: bananen, chocolade, een handje hazelnoten, een diepvries en een goede blender. Mijn blender is niet fantastisch, maar bij dit recept vond ik dat juist wel fijn, omdat de structuur dan lekker chunky wordt. Dat vind ik persoonlijk wel lekker, maar banaan schijnt ook onwijs romig te worden als je wat langer doorgaat met goed blenderen. Of het dan nog enigszins de vorm heeft van ijs durf ik je niet te zeggen, maar lekker is het vast en zeker!

Je kunt eigenlijk eindeloos variëren met dit recept, zolang je de basis van bevroren banaan houdt. Fruit, chocolade, pindakaas, karamel, nootjes – go nuts! Ik had nog wat hazelnoten liggen die we op vakantie in Schotland hebben gekocht, dus dat werd voor mij de topping. Ik ben gek op hazelnoten, dus dat kon niet missen. De volgende keer zou ik denk ik wel kiezen voor hazelnoten zonder vliesje, uit praktische overwegingen (de vliesjes kunnen loslaten bij het roosteren). De keuze voor chocolade was echt een no-brainer voor mij: Tony’s Chocolonely puur amandel zeezout.  Zout en zoet is echt een gouden combo, dus ideaal bij dit recept. Voor de niet-veganisten: ik denk dat de variant melk karamel zeezout ook goddelijk zou zijn met dit bananenijs.

Een recept heb je eigenlijk niet echt nodig, maar ik zal toch zo lief zijn om het met je te delen!

Wat heb je nodig voor vegan bananenijs?

Aantal porties: 2

3 rijpe bananen
50 g chocolade naar keuze (ik gebruikte Tony’s Chocolonely puur amandel zeezout)
30 g hazelnoten

Hoe maak je vegan bananenijs?

1. Pel de bananen, snijd ze in plakjes en vries voor minstens een halve dag in. Haal ze 10 minuten voordat je ze wil gebruiken uit de diepvries.

2. Rooster de hazelnoten kort in een droge koekenpan tot ze licht beginnen te verkleuren.

3. Hak de chocolade in kleine stukjes.

4. Meng de plakjes banaan in een blender tot je de gewenste textuur hebt (dit kan even duren, afhankelijk van hoe krachtig je blender is). Schep de stukjes chocolade door het ijs heen.

5. Verdeel het ijs over twee kommen en strooi de hazelnoten eroverheen. Et voilà: bananenijs!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Patty 3 september 2019 at 8:29 am

  Dat heerlijk zo simpel kan zijn hè! Ga ik meteen maken als ik weer terug ben van vakantie😋

  • Reply floorsgroenehoekje 4 september 2019 at 10:46 am

   Doe dat! Ben benieuwd naar het resultaat 🙂

 • Reply hans 4 september 2019 at 6:54 am

  Dat ziet er lekker uit. Ga ik uitproberen.

  • Reply floorsgroenehoekje 4 september 2019 at 10:46 am

   Goed plan! Doe maar een keer als ik er ben 😉

  Leave a Reply