Pasta pesto

8 september 2019
Pasta met pesto

Vorige week maakte ik mijn eigen pesto! Mijn potje was zo leeg, want je kunt er alle kanten mee op: als basis voor je dressing, op een tosti of panini, als dip, op een stokbroodje, in een bladerdeeghapje – het is eigenlijk altijd wel goed.

Omdat we dat weekend hier een feestje hadden, zag ik meteen de kans om een supersimpel recept voor soepstengels van de Allerhande uit te proberen dat al een tijdje op mijn lijstje stond – maar dan uiteraard met pesto in plaats van tapenade. Iedereen was heel enthousiast over deze bladerdeeghapjes, dus ik denk dat ik maar eens ga experimenteren met smaakjes en er een nieuwe blog aan wijd.

Voor deze blog besloot ik voor een gouwe ouwe te gaan: pasta met pesto. Lekker snel, lekker makkelijk en gewoon LEKKER. Een prima recept voor als je eters over de vloer hebt, maar ook gewoon voor doordeweeks! Ik at de pasta warm (of ja, lauw… eerst moest ik het perfecte kiekje hebben natuurlijk), maar je kunt hier ook een heerlijke koude pastasalade van maken op warmere dagen.

Wat heb je nodig voor pasta pesto?

Aantal porties: 2

200 g penne
1 courgette
250 g cherrytomaatjes
3 el pesto (zelf maken? klik dan hier voor het recept)
50 g rucola
Handje pijnboompitten
Scheutje olijfolie
Peper en zout

Hoe maak je pasta pesto?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de courgette en de cherrytomaatjes erop. Sprenkel er wat olijfolie overheen en wat versgemalen peper en zout. Bak gedurende 15-20 minuten af, totdat de courgette licht begint te kleuren.

2. Rooster de pijnboompitjes een paar minuten in een droge koekenpan, tot ze lichtbruin kleuren.

3. Kook ondertussen de penne in gezouten water gaar volgens de instructies op de verpakking en giet af.

4. Doe de penne terug in de pan en schep de pesto erdoorheen. Voeg dan de pijnboompitjes, courgette, cherrytomaatjes en rucola toe en schep alles door elkaar.

Smakelijk eten!

Waar eet jij het liefst pesto bij? Met wat nieuwe ideeën kan ik binnenkort weer een nieuw potje maken. 😉

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Patty 8 september 2019 at 4:42 pm

  Ziet er weer heerlijk uit!
  Als ik zelf ooit weinig tijd heb (en daarmee vaak ook weinig inspiratie), dan leuk ik mijn gestoomde groenten simpelweg op met een flinke klodder pesto er doorheen. Erg simpel, erg lekker!

  • Reply floorsgroenehoekje 9 september 2019 at 6:28 pm

   Dankjewel! Ook een goed idee, zal ik ook eens proberen 🙂

  Leave a Reply