Mijn favoriete havermoutkoekjes

16 september 2019
Koekjes met thee

Jammiiieee, ik ben zo dol op deze knapperige koekjes! Dit recept is voor mij echt jeugdsentiment, want we hebben deze koekjes vroeger ik weet niet hoe vaak gemaakt. And still my absolute favourite!

Ik weet nog dat ik deze havermoutkoekjes een keer op school mocht trakteren op mijn verjaardag, en dat mijn klasgenootjes ze zo lekker vonden dat ze in de rij gingen staan voor nog een koekje. Oké, nu ben ik ze misschien aan het oversellen, maar probeer ze maar gewoon. Ik beloof dat je er geen spijt van zult krijgen (misschien na het vijfde koekje, maar dat is dan je eigen schuld).

Het recept is een klein beetje aangepast om het veganistisch en glutenvrij te maken, maar daar worden ze absoluut niet minder lekker om.

Zie hieronder het recept voor mijn (en straks ook jouw) favoriete havermoutkoekjes!

Wat heb je nodig voor ongeveer 10 havermoutkoekjes?

100 g havermout
50 g speltmeel, of een ander soort meel
90 g witte basterdsuiker
90 g plantaardige boter, op kamertemperatuur (ik gebruikte Wajang margarine)
4 g bakpoeder
(en een beetje liefde 😊)

Hoe maak je de havermoutkoekjes?

1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Maak het koekjesdeeg door alle ingrediënten in een grote kom met de hand te mengen. Blijf kneden tot je een samenhangend deeg hebt.

3. Vorm balletjes van het deeg, ongeveer ter grootte van een bitterbal. Leg ze met genoeg tussenruimte op de bakplaat en druk ze een beetje plat met je handpalm.
Bakplaat koekjes

4. Schuif je koekjes de oven in en bak ze in ongeveer 20 minuutjes goudbruin en knapperig!


Lekker met een paar koekjes, een potje thee en een dekentje op de bank Netflixen… Hmmm. Ik ga snel nog maar een batch maken denk ik, haha.
Laat je me weten wat je ervan vond?

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Karin 17 september 2019 at 12:10 pm

    Klinkt heerlijk, en ziet er goed uit. Helaas geen havermout in huis, anders zou ik ze meteen gaan maken. Jammer🤔

    • Reply floorsgroenehoekje 17 september 2019 at 1:50 pm

      Dankje! Gelukkig zijn de winkels open 😉

  • Reply Patty 20 juni 2020 at 2:52 pm

    Ik heb ze ook weer eens gemaakt. Zelfrijzend bakmeel gebruikt in plaats van bloem en bakpoeder. En 50 gram bruine amandelen in stukjes eronder. Erg lekker en heel krokant en luchtig. Ook een aanrader!

    • Reply floorsgroenehoekje 25 juni 2020 at 6:00 am

      Goede tip! 🙂

    Leave a Reply