Supergezonde quinoasalade met boerenkool

29 september 2019
quinoasalade boerenkool

Did someone say superfood? Deze kleurige salade geeft je nog veel meer dan alleen een vrolijk, zomers gevoel, want de ingrediënten zijn zo gezond als maar zijn kan!

Wist je dat quinoa een hele goede eiwitbron is? Dit steeds populairdere ingrediënt bestaat voor maar liefst 16% uit eiwitten! Met een portie quinoa krijg je ook meteen 19% van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer binnen, een heleboel vitaminen en mineralen en een flinke dosis voedingsvezels.

Ook boerenkool is helemaal hip & happening, en dat is niet zomaar. Boerenkool is namelijk onwijs gezond voor je, met hele hoge vitaminewaarden, veel mineralen en meer ijzer dan rundvlees! Het enige wat ik ooit maak met boerenkool is stamppotjes – lekker, maar niet bepaald avontuurlijk –  en ik vond het hoog tijd om daar eens iets aan te gaan doen.

Een heleboel uitgesproken smaken en verschillende texturen bij elkaar en voilà: een superlekkere, mega gezonde en hele vrolijke salade met boerenkool in de hoofdrol!

quinoasalade boerenkool

Wat heb je nodig voor quinoasalade met boerenkool?

Voor 4 personen

300 g quinoa
300 g boerenkool
2 lente-uitjes
1 sinaasappel
100 g granaatappelpitjes
2 handenvol verse kruiden (koriander of munt, of zoals ik deed: gewoon allebei!)
handje amandelen

Voor de dressing
6 el ongezoete sojayoghurt
2 el olijfolie
2 el ahornsiroop of agavesiroop
2 el mosterd
2 el citroensap
Versgemalen peper en zout

Hoe maak je quinoasalade met boerenkool?

1. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af, laat uitlekken en laat afkoelen.

2. Hak de amandelen in stukjes en rooster ze een paar minuten in een droge koekenpan.

3. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Pel de sinaasappel en snijd de partjes in blokjes. Hak de verse kruiden fijn.

4. Voeg de ingrediënten voor de salade bij elkaar in een grote kom en schep goed door elkaar.

5. Nu ga je de dressing maken! Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kommetje en roer goed door elkaar tot je een gladde, romige dressing hebt.

6. Verdeel de salade over 4 borden en giet er wat dressing overheen. Heb je net zoals ik eetbare bloemetjes in de tuin staan? Perfect als garnering! Wat extra verse kruiden, sinaasappelpartjes of granaatappelpitjes bovenop zijn ook leuk om de salade helemaal af te maken.

Kook jij vaker met deze ingrediënten? Zo niet, dan is dit een leuke (en lekkere) manier om ze beter te leren kennen. Ik denk dat ik nog vaak ga smullen van dit recept!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply