Lekker in een potje: natuurlijke vegan deodorant

4 oktober 2019
Lekkerineenpotje

Deodorant in een potje, wist jij dat dat bestond? Ik tot voor kort in ieder geval niet, maar toen ik het eenmaal gezien had moest ik het wel proberen. Ik bedoel, hoe cute zijn deze potjes?! Maar gelukkig zijn ze veel meer dan alleen schattig. Lees verder om erachter te komen wat deze deo uniek maakt, en wat ik ervan vond!

Wat zit er in Lekkerineenpotje?

De potjes zijn inmiddels 5 jaar op de markt, en tegenwoordig gewoon in het schap bij de Albert Heijn te vinden. Maar wist je dat het eerste concept van de deodorant in de keuken is ontstaan? Klinkt misschien als een aparte plek om een deodorant te ontwikkelen, maar dat is dus eigenlijk helemaal niet zo gek. De ingrediënten in de formule zijn namelijk 100% eetbaar! Op de website van Lekkerineenpotje wordt duidelijk uitgelegd wat er in de deo’s zit, en vooral waarom:

 • Zuiveringszout: doodt bacteriën en voorkomt op deze manier geurtjes

 • Biologische maiszetmeel: plantaardig bindmiddel

 • Biologische shea boter: ontzettend hydraterend voor je huid en maakt de deodorant romig

 • Biologische kokosolie: zorgt ervoor dat de deodorant goed wegsmeert, antibacterieel

 • Koolzaadwas: zorgt ervoor dat de deodorant niet smelt bij warmere temperaturen

 • Vitamine E: dit stoppen we erin voor de houdbaarheid en daarnaast is het goed voor je huid

 • Zonnebloemolie: dit is de draagolie van de vitamine E

 • Etherische olie: zie per soort hierboven welke functie die hebben

Bron: https://www.lekkerineenpotje.nl/deodorant

Hoe verfrissend is het dat je gewoon in normalemensentaal kunt zien wat er in je product zit? En dat je die ingrediënten ook nog eens stuk voor stuk kent? Die ellenlange lijsten die je op de meeste verzorgingsproducten vindt met benamingen die niemand begrijpt zijn reden genoeg om over te stappen op heldere merken zoals Lekkerineenpotje. Wat je dus niet zult vinden in zo’n potje deodorant, is alcohol, aluminium, parabenen, siliconen of dierlijke ingrediënten. Toch fijn om te weten!

Wist je trouwens dat er websites (zoals SkinCarisma) bestaan waar je een lijst ingrediënten in kunt plakken of intypen om ze te ontcijferen? Zo kun je makkelijk nagaan of jouw producten bijvoorbeeld dierlijke ingrediënten of plastic bevatten. Helaas is dit namelijk heel vaak het geval.

Waarom zou je voor deze deo kiezen?

Ik heb je net eigenlijk al een paar goede redenen gegeven, maar vooruit. Los van dat je precies weet wat je op je lichaam smeert (en wat je lichaam dus ook opneemt), word je er vast ook blij van om te weten dat de producten diervriendelijk zijn. Niet alleen omdat ze geen dierlijke ingrediënten bevatten, maar ook omdat ze niet op dieren getest zijn. Want zoals Lekkerineenpotje op de website vermeldt: “Wij vinden dieren leuk, en we vinden dat dieren en cosmetica niets met elkaar te maken zouden moeten hebben.” En zo is dat!

De laatste tijd ben ik me er ook steeds meer van bewust dat ik, waarschijnlijk net zoals de meeste mensen, veel meer verzorgingsproducten gebruik dan nodig is. En dat de producten die ik gebruik, een heel stuk duurzamer en verantwoorder kunnen. Daarom ben ik heel blij dat ik de switch gemaakt heb van mijn oude deodorant naar deze leuke potjes. Ze zijn namelijk 100% plasticvrij! Er zit geen plastic verpakking omheen, en ook geen bubbeltjesplastic als je ze bestelt. Ze worden geleverd in een kartonnetje dat bij het oud papier kan. De blikjes zelf kunnen ook gerecycled worden, maar ik denk dat je hier ook zelf best iets leuks mee kan doen als je ermee klaar bent.

Als je nou nog niet overtuigd bent heb ik nog één argument voor je, en daarna zul je me maar gewoon op mijn woord moeten geloven. Wat veel deodorants doen, is dat ze de poriën verstoppen en zo voorkomen dat je zweet. Deze deodorant niet hoor! De formule bevat zuiveringszout, wat ervoor zorgt dat je wel gewoon kunt blijven zweten, maar dat er geen geurtjes kunnen ontstaan. Ideaal!

En nu de hamvraag: wat vond ik ervan?

Je zal al wel een vermoeden hebben dat ik er tevreden mee ben, anders zou ik niet de moeite hebben genomen om er een blog aan te wijden, haha. Nou, tevreden is eigenlijk niet het juiste woord: ik ben er superblij mee!

De eerste keer dat ik de deo gebruikte was even wennen. Ik heb altijd deorollers gehad, dus zowel de textuur als de manier van aanbrengen was totaal anders. Wat ik doe, is met de voorkant van mijn nagel een beetje deodorant uit het potje schrapen. Dat smeer ik dan met mijn vingers onder mijn armen. Klinkt messy en een beetje gek (en dat is het in het begin dus ook wel), maar het valt echt mee. Ik was mijn handen daarna eigenlijk niet eens, omdat ik het gewoon schoon kan aanbrengen. De textuur is vrij zacht, dus je kunt de deo goed uitsmeren zonder dat het irriterend gaat aanvoelen voor je huid.

Ook niet onbelangrijk: de geur. Je kunt kiezen voor de drie unisex varianten pepermunt & rozemarijn, lavendel en neutraal, maar ik vind het juist lekker als mijn deo een geurtje heeft. Lavendel wil ik hierna proberen, maar nu heb ik dus gekozen voor pepermunt & rozemarijn. Goede keuze, want de deo ruikt erg lekker! Volgens mij is het niet zo dat die geur echt de hele dag blijft (al loop ik niet constant onder mijn armen te ruiken, dus who knows), maar ik ruik wel de hele dag fris.

O ja, en in gebruik misschien nog wel het grootste voordeel… Als je de deo hebt aangebracht kun je er meteen je kleding overheen aantrekken. Héél fijn als je ‘s ochtends net zo’n koukleum bent als ik. Het is namelijk geen natte formule dus je hoeft niks te laten drogen, en ik heb exact nul witte strepen van de deo ontdekt in mijn kleding. Halleluja!

Mijn conclusie? Ik vind Lekkerineenpotje écht een aanrader. Een hele goede manier om je badkamer te verduurzamen en beter voor jezelf te zorgen met biologische, natuurlijke en diervriendelijke producten. Lekker smeren dus, mensen!

Deo in een potje

Let me know als je deze deo ook gaat proberen, en in welk ‘smaakje’! Ik hoop dat jij er net zo enthousiast over bent als ik. 🙂

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Evi 14 maart 2020 at 10:10 am

  Dit klinkt echt mega top!

 • Leave a Reply