Mexicaanse gevulde paprika’s

18 oktober 2019
Gevulde paprika's

Deze Mexicaanse gevulde paprika’s zijn niet alleen een feestje op je bord, maar ook in je mond! Allemaal verschillende smaken, kleuren en texturen, I love it.

Ik word altijd blij van de Mexicaanse keuken. Bij Mexicaans denk je misschien als eerste aan veel vlees/vis, kaas en room, maar als je dat allemaal weghaalt blijven er nog zoveel superlekkere smaken over. Ik bedoel: bonen, mais, tomaat, ui, kruiden, pepers, limoen, koriander, hallo! Dat kan eigenlijk niet missen. Tacochips met zelfgemaakte guacamole vind ik nog steeds een van de lekkerste snacks ooit, en hoe eenvoudig wil je het hebben? Nu zeg ik wel snack, maar je ziet dat ik ook gewoon een handje tacochips met guac naast de paprika’s op mijn bordje heb liggen. Sneaky, haha.

Dit is trouwens een prima recept om te maken als er mensen komen eten! Je kunt de paprika’s al vooraf maken, zodat je ze alleen nog maar de oven in hoeft te schuiven wanneer je bezoek er is (en jij niet de hele avond in de keuken staat te kijken).

Zie hieronder het recept!

Wat heb je nodig voor gevulde paprika’s?

Voor 3 personen

6 paprika’s
1 rode ui
2 teentjes knoflook
Klein potje mais (180 g)
Blik zwarte bonen (400 g)
1 pakje vegagehakt
2 avocado’s
Tacochips
2 tl komijnpoeder
2 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
Scheutje citroen- of limoensap
Versgemalen peper en zeezout
Scheutje olijfolie
Garnering: little gemsla, koriander, lente-ui, cherrytomaatjes (optioneel)

Hoe maak je gevulde paprika’s?

1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Versnipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was en halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.

2. Verwarm een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en bak de ui glazig. Voeg dan de knoflook en kruiden toe. Bak een paar minuutjes op laag vuur mee en voeg dan gehakt, bonen en mais toe. Schep goed door en verwarm een paar minuutjes.

3. Vul de paprika’s met het bonenmengsel en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en bak in ongeveer 20 minuten zacht en gaar.

4. Maak ondertussen de guacamole door het vruchtvlees van de avocado’s te prakken en te mengen met een scheutje citroen- of limoensap, versgemalen peper en zout. Wat ik zelf ook heeeel lekker vind maar deze keer vergeten ben, is om een heel klein beetje versnipperde ui, knoflook en kleingesneden tomaat toe te voegen. Gelukkig ben je daar toch al mee aan het koken, dus dan kun je net zo makkelijk een beetje apart houden voor je guac. 😉

5. Verdeel de tacochips, guacamole en eventueel sla, lente-ui en cherrytomaatjes over de borden. Leg zodra ze klaar zijn de paprika’s erbij, en garneer met een paar plukjes koriander.

Gevulde paprika's

Ben jij ook zo gek op de Mexicaanse keuken? Wat is jouw favo Mexicaanse recept? Misschien plaats ik daar de volgende keer wel een recept van! Ook niet-vegan gerechten zijn welkom natuurlijk, I like a challenge 🙂

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Patty 8 maart 2020 at 7:23 pm

    Niks teveel gezegd, dit was inderdaad een feestje! Mooie kleurige combinatie op je bord en veel verschillende smaken om van te genieten. Ik twijfelde eerst nog of ik toch crème fraiche en geraspte kaas er overheen zou doen. Niet gedaan en blij toe, was ook helemaal niet nodig. We hebben genoten😋

    • Reply floorsgroenehoekje 8 maart 2020 at 9:08 pm

      Ahh thanks! Krijg meteen zin om het weer te maken 😀

    Leave a Reply