Herfstige linzensoep met wortel

22 oktober 2019
linzensoep wortel

Weet je wat ik elke dag wel kan eten? Een flinke kom stomende, romige soep met een heleboel groente erin. Het ultieme comfort food als het buiten kouder begint te worden, toch? Gezellig op de bank opwarmen met een kom herfstige linzensoep en een stokbroodje erbij, hmmm. Dat hoort voor mij echt bij de herfst/winter!

Mijn twee grote favorieten: pompoensoep en linzensoep! Vaak haal ik een bakje oranje gekleurde soep uit de diepvries om mee naar het werk te nemen als lunch, maar weet ik pas of het pompoen- of linzensoep is als ik een lepel ervan in mijn mond stop, haha. Van allebei heb ik namelijk meestal een redelijke voorraad in de diepvries! Als ik soep maak, maak ik altijd veel te veel omdat ik het ook wil invriezen en ben ik er nog maanden van aan het eten. Ik maak eigenlijk altijd dezelfde basic pompoensoep (hoe simpeler, hoe beter vind ik), en hetzelfde recept voor linzensoep van de Groene Meisjes. Mega lekker, maar als groot liefhebber van linzensoep vond ik het hoog tijd worden dat ik mijn eigen recept eens ging bedenken.

Ik koos voor een kruidige variant van linzensoep met wortel en kokosmelk, en man man man wat is dat lekker! Wat een heerlijk romig en kruidig soepje is dit, met een lichtzoete smaak door de wortel. Het was zelfs zo dat ik het recept na een paar dagen opnieuw heb gemaakt, omdat ik vond dat de eerste foto’s niet mooi genoeg waren voor hoe lekker ik het recept vond, haha. Ik heb mijn nieuwe favoriet in ieder geval gevonden.

Goed, ik vind dat ik deze soep genoeg heb aangeprezen. Ga ‘m maar gewoon een keer maken, dan snap je wat ik bedoel. 😉

Wat heb je nodig voor linzensoep met wortel?

Genoeg voor 4 flinke kommen

250 g winterpeen
150 g gedroogde rode linzen
1 witte ui
2 teentjes knoflook
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 liter groentebouillon
3 cm gember
2 tl kurkuma
1 tl komijnpoeder
0,5 tl chilivlokken
1 tl kerriepoeder
Olijfolie
Versgemalen peper en zeezout
Optioneel: pitten-/zadenmix en verse kruiden (zoals koriander, peterselie, bieslook en munt) als garnering

Hoe maak je linzensoep met wortel?

1.  Versnipper de ui en snijd de knoflook en gember in hele kleine blokjes. Snijd de winterpeen met schil in blokjes.

2. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote soeppan en bak de ui, knoflook en gember een paar minuten. Voeg dan de kruiden toe en schep alles goed door elkaar.

3. Voeg nu de blokjes winterpeen, de linzen en de groentebouillon toe. Roer goed en laat afgedekt ongeveer een kwartiertje garen. Zodra de linzen zacht zijn maar nog niet uit elkaar vallen is de soep goed. Voeg nu de kokosmelk toe.

4. Pureer met een staafmixer tot je een romige soep hebt. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer eventueel met wat verse kruiden, pitten en zaden. Serveer bijvoorbeeld met stokbrood, of misschien wel met een broodje pulled jackfruit?

Lekkerrr! Maak gerust wat meer, zodat je een paar bakjes kunt invriezen. Super handig als je eens wat minder tijd hebt om eten te maken, of als je net zoals ik ineens héél veel zin kan hebben in een kom zelfgemaakte soep en geen zin hebt om er iets voor te doen. 😉

linzensoep wortel

Ga jij deze linzensoep een keer maken? Dan zou ik het superleuk vinden als je een foto van het resultaat deelt op social media! Vergeet je me niet te taggen? Als je me nog niet volgt: https://www.instagram.com/floors.groene.hoekje. Ik ben benieuwd of jij het ook zo’n geslaagd soepje vindt!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Patty 2 november 2019 at 2:45 pm

  Ik heb de soep gemaakt. Heerlijk, vooral met de verse koriander, is wel mijn favoriete kruid.
  Alleen, mijn soep is veel lichter van kleur . Ik had de wortels geschild, maakt dat het verschil?

  • Reply floorsgroenehoekje 2 november 2019 at 3:48 pm

   Jaaa goed om te horen! Koriander is altijd een goed idee. 😉 Nee ik denk niet dat dat veel uit zou moeten maken!

 • Reply hans 2 november 2019 at 4:14 pm

  Ja heerlijk soepje. Ik had ook koriander toegevoegd. Combineert goed met de kerrie/kurkuma. Laat maar komen die volgende recepten.

  • Reply floorsgroenehoekje 3 november 2019 at 10:34 am

   Lekker hè? Heb hem zelf gisteren ook weer gemaakt!

  Leave a Reply