Thaise pompoensoep

7 november 2019
pompoensoep

I know, ik heb net een soeprecept geplaatst met linzen… Maar ik wilde jullie deze superlekkere Thaise pompoensoep niet onthouden. Zeker niet nu de pompoenen nog in het seizoen zijn. De bio pompoenen waren in onze supermarkt in de aanbieding, dus tsja, ik moest wel. Het resultaat was dit heerlijke spicy Thaise soepje!

Ik kook graag Aziatisch, maar niet persé heel vaak Thais. Dus ik vond het wel tijd worden om daar verandering in te brengen! Kokosmelk, Thaise currypasta, rode peper, koriander, gember, knoflook en limoen zijn ingrediënten die niet weg te denken zijn uit de Thaise keuken, én die je gewoon in de supermarkt kunt krijgen. Je hoeft dus niet eens naar de toko om een lekker Thais gerecht op tafel te toveren. 😉

Wat heb je nodig voor Thaise pompoensoep?

Voor ongeveer 5-6 kommen

1 pompoen
1 witte ui
3 teentjes knoflook
4 cm gember
3 el Thaise gele currypasta (te koop in de supermarkt bij de Aziatische ingrediënten)
500 ml groentebouillon
400 ml kokosmelk
halve rode peper
1 limoen
handje koriander
scheutje zonnebloemolie of andere plantaardige olie

Hoe maak je Thaise pompoensoep?

1. Versnipper de ui en snijd de knoflook en gember fijn. Snijd de pompoen in kleine blokjes. Snijd de rode peper in dunne ringetjes en verwijder de pitjes. Tenzij je houdt van superpittig, maar geloof me, dit is al plenty spicy. Als je niet echt fan bent van heel pittig kun je de rode pepertjes ook kort aanbakken in olie om ze iets minder scherp te maken, of gewoon weglaten natuurlijk.

2. Verwarm een scheutje olie in een grote soeppan en bak de ui in een paar minuten glazig. Voeg de knoflook, gember en currypasta toe en bak 1-2 minuten mee.

3. Voeg nu de pompoenblokjes, kokosmelk en groentebouillon toe. Roer goed door elkaar en laat de soep met de deksel op de pan ongeveer 20 minuten koken, tot de pompoen gaar is.

4. Pureer met een staafmixer tot je een romig soepje hebt en verdeel de soep over de kommen. Garneer met de rode peper en koriander, en knijp de limoen erover uit.

Smakelijk eten! Of zoals we in het Thais zeggen: ความอยากอาหารที่ดี (schijnbaar 😉 )

pompoensoep Ga jij dit lekkere soepje nog maken nu de pompoenen in season zijn? Deel je kiekjes dan op social media (vergeet me niet te taggen)! Vind het leuk om te zien of jullie er ook zo van hebben genoten als ik. 🙂

Ander Aziatisch receptje proberen? Check dan dit recept voor poke bowl!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Patty 20 november 2019 at 2:13 pm

  Heb jij deze soep gemaakt met rauwe rode peper? Ik ben best wat gewend maar heb de rode peper nooit rauw gebruikt in een recept. Maar het is goed te doen begrijp ik?
  Ik ga dit soepje vrijdag maken, ben benieuwd!

  • Reply floorsgroenehoekje 20 november 2019 at 3:07 pm

   Nou, het is flink pittig hoor. Maar als je daar goed tegen kan dan is het zeker goed te doen. 😉 Anders even kort aanbakken. Je kunt de peper ook weglaten, de Thaise currypasta heeft al best wat pit erin zitten!

  Leave a Reply