Stokbrood met vegan kruidenboter

11 november 2019
stokbrood

Dit stokbrood met vegan kruidenboter recept is een van mijn favo snacks op feestjes en borrels! Snel klaar en nog veel sneller op. 😉

Soms wil je niet te moeilijk doen met hapjes. Gewoon iets wat makkelijk te maken is en wat iedereen lekker vindt. In plaats van kant-en-klare stokbroden met kruidenboter uit de supermarkt kun je net zo makkelijk deze vegan variant maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en het is zoooveel lekkerder dan uit de winkel. Ook lekker bij een borrelplankje, of zoals wij deden met een flinke kop Thaise pompoensoep als lunch!

Wat heb je nodig?

2 kleine afbakstokbroden
50 g plantaardige margarine, bijvoorbeeld Wajang, PLUS huismerk of Blue Band
2 teentjes knoflook
Handje peterselie
Snuf zeezout

Hoe maak je stokbrood met vegan kruidenboter?

1. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Als je net zoals ik altijd veel te laat bedenkt dat je dit had moeten doen: heel kort in de magnetron mag ook. 😉 Let wel op dat de boter niet vloeibaar wordt.

2. Verwarm de oven voor volgens de aanwijzigingen op de verpakking van het stokbrood.

3. Hak de teentjes knoflook fijn en de peterselie grof. Meng de boter met de knoflook en peterselie en voeg een snufje zeezout toe.

4. Snijd de stokbroden schuin in zoals je op de foto ziet. Niet te diep! Verdeel met een mes voorzichtig de boter tussen de inkepingen.

5. Bak het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking, en serveer warm.

stokbrood

Je gaat zeker weten vrienden maken met dit recept, beloofd. 😉 Echt, drie keer met je ogen knipperen en alles is weg! Iets voor je volgende feestje?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply