Beste uitvinding ooit: shampoo bars!

15 november 2019
shampoo bar

Vandaag ga ik je een tip geven waar je me zeker weten dankbaar voor gaat zijn. Tenzij je ze al gebruikt – maar dan weet ik zeker dat je het helemaal met me eens bent. Je hebt het eigenlijk al gezien: shampoo bars! En eigenlijk ook conditioner bars en body bars, maar dan wordt de titel weer zo lang, dus: shampoo bars. 😉

Help! Keuzestress…

Een paar maanden geleden heb ik deze bars voor het eerst ontdekt op shampoobars.nl, en ik moest ze meteen proberen. Alleen al van de webshop bekijken werd ik zooo enthousiast! Al die mooie kleuren, heerlijke geuren, pure ingrediënten… Like a kid in a candy store. Er is onwijs veel keuze, en eigenlijk wilde ik ze natuurlijk allemaal proberen.

Als bar-maagd ging ik voor mijn eerste bestelling voor de shampoo bar met aloë vera (de groene), de conditioner bar met kokos (de witte) en de body bar met ginseng (de gele vierkante). Daarbij nog twee bamboe zeepschaaltjes voor de ronde bars en een zakje gemaakt van ramie voor de blokzeep. Ehhh, ramie, denk je nu? Gelukkig, ik ben niet de enige die er nog nooit van heeft gehoord. 🙂 Ramie is (schijnbaar) een duurzame stof die niet krimpt, goed tegen warm water kan en resistent is voor bacteriën. Perfect voor onder de douche dus! Je kunt het puur als opbergzakje gebruiken, maar ook als washand. Dan hoef je de zeep er nooit uit te halen en was je de huid gewoon direct met het zakje. En hey, meteen een scrubhandschoen!

Milieubewust pakketje

Een dag na het bestellen lagen mijn nieuwe zeepjes al op de deurmat. De pakketjes passen gewoon door de brievenbus, en worden gratis verzonden als je voor minimaal €50,- bestelt. Dit is wat ik aantrof in mijn pakketje:

barsKijk, daar word ik nou blij van. Geen onnodig vervuilend verpakkingsmateriaal, een compact pakketje en het mooiste van al: geen plastic. Als je goede ogen hebt kun je op het papiertje zelfs lezen dat de verpakking en de opvulchips (die ik hier al uit had gehaald voor de foto) biologisch afbreekbaar zijn. Mooi toch?! O ja, en nog een leuke verrassing als je het pakketje openmaakt… Het is eigenlijk jammer dat deze foto geen geurfunctie heeft, want ohhh my, wat ruiken die zeepjes lekker bij elkaar. Het is bijna zonde om ze te gaan gebruiken.

Waarom overstappen op bars?

Maar het milieuvriendelijke pakketje is natuurlijk niet de reden dat ik de bars wilde bestellen. De bars zelf zijn namelijk ook – op meerdere fronten – een supergoede keuze. Waarom? Ik geef je 6 redenen!

#1: Ze zijn fijn om te gebruiken

Ik dacht dat het heel erg wennen zou zijn om over te stappen op bars, maar ik wilde vanaf dag 1 al niets anders meer. Ik vind ze echt heerlijk om te gebruiken, vooral de shampoo! Die schuimt enorm goed, en je haar houdt nog lang een lekker geurtje. Je kunt de bar direct over je haar wrijven om in te zepen, maar je kunt de bar ook tussen je handen wrijven en je haar met je handen inzepen. Werkt allebei prima, dus het is maar net wat je fijn vindt. Je haar wordt er echt goed schoon van!

De conditioner schuimt niet (duh), dus daarvan had ik in het begin het gevoel dat het niet zoveel deed, omdat ik er niks af zag komen. Maar omdat de bar inmiddels net zo ver op is als mijn shampoo, gaan we er maar van uit dat dat wel zo is, haha. Ik las overigens net op de website van shampoobars.nl dat de shampoo bars al zo voedend en verzachtend zijn voor je haar dat je eigenlijk niet eens een conditioner bar hoeft te gebruiken, tenzij je die extra verzorging wel echt nodig hebt. Hoe cool is het dat je dat over je eigen producten zegt, in plaats van: dit heb je nodig, koop dit, KOOP DIT! Very refreshing indeed.

De soap bar is sinds gisteren helemaal op, dus die ging bij mij ongeveer anderhalve maand mee. Ik heb het gevoel dat het sneller opging doordat ik de zeep altijd in het zakje gebruikte in plaats van direct op de huid. Dat ga ik met het volgende zeepje in de praktijk testen. Nu nog bedenken welke variant… En we zijn weer terug bij keuzestress. 😉

#2: Eén bar staat gelijk aan 3 shampooflessen

Waaat? Ja, dit is dus echt zo. Tenminste, ik weet niet hoe lang je met de gemiddelde shampoofles doet, maar mijn shampoo bar gaat al anderhalve maand mee en is nu nog niet eens voor de helft op. Niet alleen voordelig voor je portemonnee, maar ook veel beter voor het milieu. Want dat betekent dat je per shampoo bar 3 plastic shampooflessen bespaart. Tel maar eens op hoeveel shampoo je in je leven gebruikt! Ik denk dat je je hele badkamer kan vullen met al die lege flessen. Dit scheelt dus echt enorm, en is een hele makkelijke, goedkope manier om je plasticverbruik te verminderen.

#3: Bijna alle bars zijn vegan

Yeah baby! Als je naar de webshop gaat en op je bar naar keuze klikt zie je zeer waarschijnlijk een groen vinkje met ‘vegan’ in het lijstje staan. Wel zo fijn om te weten!

#4: De bars zijn dierproefvrij

Tsja, daar kan ik lang of kort over zijn, maar niemand wil producten die getest zijn op dieren, toch? Je kunt met een gerust hart shoppen op shampoobars.nl, want alle producten in de webshop zijn dierproefvrij.

#5: Een groot deel van de bars is palmolievrij

Je kunt op de website zelfs gericht zoeken naar bars zonder palmolie!

#6: Makkelijk te bewaren en mee te nemen

Zoals ik eerder al schreef, heb ik bij mijn bars meteen een opbergzakje en twee bamboe zeepschaaltjes besteld. De zeepschaaltjes zijn rond en dus geschikt voor alle shampoo en conditioner bars. Ik vind deze bamboe schaaltjes er niet alleen superschattig uitzien in de badkamer, maar ze zijn ook best handig. Omdat ze niet dicht zijn van onderen is het ook niet zo dat de onderkant van de zeep altijd nat blijft. Mijn bars zijn de volgende douchebeurt altijd weer mooi opgedroogd en klaar voor gebruik.

De zakjes kunnen voor zowel de shampoo en conditioner bars als de body bars gebruikt worden. Je kunt ook nog kiezen voor een zeepplateau, zeepplankje en een rond of vierkant blikje. Het blikje is ideaal als je op reis gaat of uit gaat logeren, al zou je daar ook best het zakje voor kunnen gebruiken. Wat jij wil!

En dan nog iets…

Oké, ik weet het: ik heb je al 3 alinea’s geleden overtuigd, en hebt intussen al voor €300,- aan bars in je winkelmandje liggen! Maar heb je al gezien dat je ook bath bombs kunt kopen in de webshop? Hoewel ik best kan genieten van badderen en ook een bad heb, heb ik nog nooit een bath bomb gebruikt. Ik kan dus bijna niet wachten tot mijn bars op zijn en ik een van deze bad boys kan bestellen (hahaha, deze woordgrap was dus 100% per ongeluk!). Ik denk dat ik voor lavendel ga (of misschien mango?). Nee wacht, kokos. Ennn ja hoor, we zijn weer terug bij keuzestress. 😉

badkamer barsWat denk jij: ga je ze proberen? Of ken je ze misschien zelfs al? Als je me nog een goed ‘smaakje’ kan adviseren ben ik all ears!

Wil je nog meer milieuvriendelijke veranderingen maken in je badkamerroutine? Kijk dan ook eens naar mijn artikel over de natuurlijke deodorant van Lekkerineenpotje.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Karin 16 november 2019 at 8:54 pm

  Ik heb er al vaker over gelezen. Lijkt me inderdaad een heel goed alternatief voor flessenshampoo. Jammer dat het (nog) niet in winkels te koop is. Ik zou graag een bar willen proberen voordat ik (om verzendkosten te omzeilen) ineens meerdere dingen koop. Al heeft jouw pleidooi wel een hoop van mijn twijfels weggenomen.
  Toch maar eens gaan bestellen…. Of zal ik het op lijstje.nl zetten? (😜hint….)

  • Reply floorsgroenehoekje 17 november 2019 at 10:24 am

   Hahaha, de hint is duidelijk. 😉 Echt een keer proberen hoor! Weet zeker dat je ze fijn gaat vinden.

 • Reply Evi 12 januari 2020 at 9:37 am

  Ik heb er een mee op reis! Heel handig en fijn 😊

  • Reply floorsgroenehoekje 12 januari 2020 at 10:56 am

   Ohja, handig inderdaad! Scheelt veel ruimte denk ik!

  Leave a Reply