Broccolisoep met erwtjes

17 januari 2020
broccolisoep

Deze broccolisoep met courgette en erwtjes is lekker, zo gezond als iets en super simpel om te maken. Ik noem ‘m Floors groene soepje (ba dum tss). Ik heb meteen een mega batch gemaakt en de helft ingevroren (al kun je natuurlijk ook de helft maken als je niet zo’n soepmonster bent als ik). Onze diepvriesinhoud is altijd ongeveer 90% soep. 🙂 Ideaal om te ontdooien voor de lunch of als je een keer geen zin/tijd hebt om te koken. En hiermee heb je gelijk je portie groentjes gefixt!

Ik zal eerlijk zijn, ik klink een stuk opgewekter dan ik me voel (ben ik best goed in, haha). Net weer zo’n hartverscheurend nieuwsbericht gelezen van de NOS over dat de misstanden in slachthuizen helaas nog lang geen verleden tijd zijn. Varkens die levend gekookt worden en schreeuwend van de pijn hun einde tegemoet gaan – het klinkt als een zieke horrorfilm, maar het gebeurt dus echt nog steeds. Te absurd voor woorden dat dit gewoon kan. Als het zo erg al gesteld is in een land als Nederland, hoe moet het dan in landen waar het er nog veel erger aan toe gaat? Van dit soort berichten word ik altijd enorm verdrietig, omdat ik me zo machteloos voel om iets aan dit lijden te doen.

Ik blijf dan maar gewoon doen wat ik doe. Laten zien dat het ook anders kan, proberen bewustzijn te creëren voor dierenwelzijn en plantaardige receptjes delen. Ben jij niet vega(n) maar wil je wel groener eten? Dan is dit soepje een goede plek om te beginnen.

Wat heb je nodig voor broccolisoep?

Voor 1 flinke pan soep

2 kleine broccoli’s
2 courgettes
Pak bevroren tuinerwtjes (450 g)
2 teentjes knoflook
2 liter groentebouillon
Versgemalen peper en zeezout
Optioneel: plantaardige room of yoghurt voor de garnering (ik gebruikte haverroom)

Hoe maak je broccolisoep?

1. Snijd de broccoli in roosjes en blokjes. Je kunt gewoon de hele stengel gebruiken (behalve het harde onderkantje). Snijd de courgette in blokjes en de knoflook in kleine stukjes.

2. Zet een grote soeppan op het vuur met daarin de broccoli, courgette en knoflook. Voeg 2 liter groentebouillon toe en laat de soep met de deksel op de pan ongeveer 5 minuten op laag vuur koken. Voeg daarna de erwtjes toe en laat de soep nog eens 3-4 minuten zachtjes doorkoken.

3. Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer tot een glad soepje. Breng verder op smaak met peper en zout.

4. Serveer in kommen en garneer eventueel met een beetje plantaardige room of verse basilicum/munt/peterselie. Als je een romige swirl wil toevoegen, kun je dit het beste met een eetlepel erop gieten (anders zinkt de room meteen, in mijn ervaring).

broccolisoepIn de mood voor een ander soepje dan broccolisoep? Wat dacht je van Thaise pompoensoep, wittebonensoep met knolselderij, erwtensoep, of linzensoep met wortel? Mijn blog bestaat ook voor ongeveer 90% uit soepen, hihi. Smakelijk eten!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply