Steun een goed doel met Charity Solid Shampoo Bars

22 januari 2020
shampoo bars

Een tijdje terug schreef ik een artikel over shampoo bars, waar ik zóveel enthousiaste reacties op heb ontvangen! Echt heel leuk en helemaal terecht, want het is nog steeds een briljante uitvinding. We gebruiken al zo lang blokken zeep, dus waarom geen blokken shampoo, conditioner of bodybutter? Geen rare toevoegingen, geen onnodig verpakkingsmateriaal, geen slap en zwak haar meer… En ze ruiken zooo lekker! Ik ben er nog steeds elke douchebeurt heel blij mee.

De bars van Charity Solid

Via mijn collega kwam ik een tijdje geleden op de website van Charity Solid Shampoo Bars terecht. Dit is een kleinschalige webshop van Sonja, die allerlei soorten zeepjes, shampoos, conditioners, stylingproducten, zalfjes, deodorants en huidverzorging maakt en verkoopt. De producten zijn 100% biologisch, bijna allemaal vegan (anders staat het er duidelijk bij), biologisch afbreekbaar, dierproefvrij (duh) en gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

Er zijn veel verschillende soorten shampoo bars om uit te kiezen, dus voor elk wat wils. Droog haar, pluizig haar, vet haar, dik haar, fijn haar, normaal haar… Of hondenhaar, want Sonja verkoopt zelfs een shampoo bar voor honden! Er zijn ook meer dan genoeg ‘smaakjes’ om uit te kiezen: argan, kokos, citrus, kamille, avocado… Of wanneer je voor de douchebar gaat: sinaasappel, kokos, lindebloesem, mint, jasmijn, vanille. Sounds like a dream, smells like a dream. Neem zelf maar een kijkje in het assortiment! Psst: als je niet kunt kiezen kun je ook een heleboel samples bestellen en ze allemaal proberen.

charity solidVoor een goed doel

Ik hoor je denken: oké leuk, maar wat maakt deze dan webshop zo speciaal? (Nou ja, waarschijnlijk denk je dat niet, want ik heb het al verklapt in de titel en in het kopje hierboven). Ik ga het je lekker toch vertellen: alle winst die gemaakt wordt met het verkopen van de bars wordt gedoneerd aan goede doelen voor dieren. Een webshop naar mijn hart! Op de Facebookpagina van Charity Solid deelt Sonja regelmatig aan welke doelen ze heeft gedoneerd, dus je weet precies waar je geld naartoe gaat. Begin deze maand was dat bijvoorbeeld een goed doel om de getroffen koala’s in Australië te redden en verzorgen, maar in de meeste andere gevallen gaat de winst naar asieldieren.

So let me get this straight: ik kan superfijne, biologische, natuurlijke én vegan producten kopen waar mijn haar/lichaam/badkamer/oksels de hele dag lekker naar blijven ruiken, ze kosten in verhouding geen fluit en ik steun ook nog eens een goed doel met mijn aankoop? Jep, zo simpel is het.

Laat je vooral niet tegenhouden door de verzendkosten die je bij sommige grotere webshops misschien niet hebt. Je zult echt geen spijt krijgen van je aankoop, dus je kunt gerust meteen een flinke lading inslaan om je verzendkosten te compenseren!

shampoo barsGebruik jij al shampoo bars? Of had je er nog nooit eerder van gehoord? Wat je antwoord ook is, je moet deze echt eens proberen! Ze ruiken zo natuurlijk en zacht, I love it. Laat me weten wat je ervan vindt!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Fenneke de Vries 23 januari 2020 at 3:21 pm

  Deze bar’s zijn in 1 woord geweldig!! Niet alleen voor je haar ( verschil is na 1 x al merkbaar) maar ook omdat natuurlijke producten worden gebruik en het goede doel word gesteund!! Ik en mijn haar zijn heel blij 😁

  • Reply floorsgroenehoekje 24 januari 2020 at 8:33 am

   Helemaal mee eens 😄 Leuk dat jij er ook zo’n fan van bent!

 • Reply Marga 24 januari 2020 at 8:45 am

  Ik ben groot fan! Naast het goede doel wat ik graag steun, zijn het gewoon fantastische producten. Ik ben begonnen met de shampoo bar en inmiddels gebruik ik de douche bar, scrub, conditioner, deodorant, bodycreme, haarserum, oogcreme, anti aging dagcreme en voor pijnlijke plekjes staat een pot kloven/eczeem crème klaar. En Sonja maakt dit allemaal in haar vrije tijd naast haar drukke baan. 🙏🏻

  • Reply floorsgroenehoekje 24 januari 2020 at 10:10 am

   Wauw! Vaste klant dus. Ik heb alleen nog de shampoo en shower bars gebruikt maar kan niet wachten om de rest te proberen!

  Leave a Reply