Burrito bowl met jackfruit en zoete aardappel

29 januari 2020
vegan burrito bowl

Hmmm, ik zie de foto’s en ik heb er meteen weer zin in. Wat was deze vegan burrito bowl toch lekker! Wist je dat je elke dag alle kleuren van de regenboog zou moeten proberen te eten? Zo weet je zeker dat je genoeg verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt. Met deze kleurige verschijning kom je in ieder geval al een heel eind. 🙂 Als je goed hebt opgelet (dit is uiteraard een loyaliteitstest), heb je jackfruit al een keer voorbij zien komen op mijn blog, namelijk in dit recept. Ik vond dit zooo lekker dat ik ook eens iets anders wilde proberen met dit heerlijke ingrediënt. En daar heb ik net zo schaamteloos hard van gesmuld.

Ik at deze burrito bowl koud als lunch, omdat ik de jackfruit en zoete aardappel de avond van tevoren mooi kon combineren met de gegrilde groente die ik in de oven maakte. (Prima tip om energieverbruik en dus ook kosten te besparen trouwens.) Op warme zomerdagen denk ik dat de koude variant ook bijzonder goed smaakt, maar je kunt ‘m natuurlijk ook warm eten. Vast net zo lekker!

Wat heb je nodig voor de vegan burrito bowl?

Voor 2 porties

1 zoete aardappel
Blikje mais à 150 g
Blik zwarte bonen à 400 g
1 avocado
1/2 rode ui
1/2 biologische limoen
Een paar cherrytomaatjes

Jackfruit:
1 blik jackfruit à 550 g
1 teentje knoflook
3 el barbecuesaus
1/2 rode ui
1 tl gerookte paprikapoeder
Scheutje olijfolie
Versgemalen peper en zeezout

Hoe maak je de vegan burrito bowl?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel, snijd in stukjes en verdeel over een bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie.

2. Giet de jackfruit af en trek het vruchtvlees los met je vingers. Snijd de halve rode ui in dunne ringetjes en snijd de knoflook fijn. Meng de jackfruit, ui en knoflook in een ovenschaal en voeg de barbecuesaus, het paprikapoeder, peper, zout en wat olijfolie toe. Schep alles goed door elkaar.

3. Bak de zoete aardappel en jackfruit in 25 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen (tenzij je de bowl warm eet natuurlijk).

4. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringetjes, de cherrytomaatjes door de helft, de limoen in partjes en de avocado in reepjes. Giet de zwarte bonen en de mais af (apart van elkaar) en spoel af met water.

5. Verdeel alle ingrediënten over twee grote kommen en besprenkel met wat olijfolie. Je kunt eventueel nog wat versgemalen peper en zout toevoegen, vind ik altijd wel lekker. 🙂 Beetje limoensap eroverheen sprenkelen en Bob’s your uncle!

Het is vooral snijwerk en voorbereidingen, dus het is echt niet moeilijk om deze bowl op tafel te krijgen. Als er gasten komen eten is dit ook een aanrader, want je kunt bijna alles al voorbereiden/snijden en apart houden. Alleen de avocado zou ik lekker dicht laten tot het laatste moment.

vegan burrito bowlDit was mijn eerste burrito bowl ooit! De eerste die ik maakte en de eerste die ik at. Want ik wist eigenlijk niet dat dit een ding was, haha. Anders had ik ze al veeel vaker gemaakt, believe you me! Een heleboel van mijn favo smaakjes in één bowl, dat kan niet misgaan natuurlijk. Ga jij deze burrito bowl maken? Deel het resultaat dan met mij via Instagram @floors.groene.hoekje of in een reactie hieronder!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply hans 31 januari 2020 at 2:29 pm

  dat ziet er lekker zomers uit!

  • Reply floorsgroenehoekje 1 februari 2020 at 9:13 am

   Dankje! Nee dit zou niet misstaan met een biertje in de zon 😉

 • Reply Evi 1 februari 2020 at 9:02 am

  Ziet er super lekker uit & goed idee met het jackfruit. Ik heb er nog steeds niet mee gekookt maar nu ga ik het zeker proberen! Wel in een pannetje op een pitje maar dan is het best een handig reis-recept denk ik. We halen veel inspiratie uit je recepten, waarvoor many thnx😊.

  • Reply floorsgroenehoekje 1 februari 2020 at 9:14 am

   Aah dankjewel, lief! Ben heel benieuwd naar de pannetjesversie haha. Lijkt me net zo lekker!

  Leave a Reply