Peren-pistacheflappen

13 februari 2020
perenflappen

Deze perenflappen met pistache zijn het (iets gekkere, maar daarom veel spannendere) broertje van de Hollandse appelflap! Ik vind het idee van appelflappen geweldig: je hebt nauwelijks ingrediënten nodig (en de kans is groot dat je die paar ingrediënten toch al in huis hebt) en ze zijn zo klaar. Ideaal voor als je snel iets lekkers voor bij de koffie wil maken. En wie houdt er nou niet van appelflappen? O ja, en je kunt ook nog alle kanten op met de vulling. Zo had ik nog een heleboel peren en een zakje pistachenoten van de markt in huis, dus 1 en 1 is perenflap.

Ik denk dat het lastig wordt om in de supermarkt een vegan appelflap te scoren, maar als je ze zelf maakt zijn ze waarschijnlijk al zo goed als veganistisch. Zolang je bladerdeeg gebruikt zonder roomboter (zoals Koopmans bladerdeeg origineel of veel huismerken) en je appelflap bestrijkt met water of plantaardige melk in plaats van ei, zit je goed. Easy peasy!

Hoe maak je peren-pistacheflappen?

Voor 8 stuks

8 plakjes bladerdeeg
2 peren
40 g pistachenootjes
1 el suiker + extra voor garnering

1. Laat de plakjes bladerdeeg een minuut of 10 ontdooien buiten de koelkast. Buigbaar maar niet te ver ontdooid is je sweet spot, dus wacht niet te lang!

2. Schil de peren en snijd ze in kleine stukjes. Hak de pistachenoten fijn. Schep in een kom de stukjes peer, pistache en een eetlepel suiker door elkaar.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

4. Maak de perenflappen door een flinke lepel vulling iets onder het midden te scheppen en de flap dicht te drukken. Leg ze op de bakplaat en bestrijk ze met een beetje water (plantaardige melk kan ook, maar water werkt net zo goed). Strooi er een beetje suiker overheen.

5. Bak de perenflappen in ongeveer 15 minuten goudbruin en knapperig.

perenflappenHier gingen ze er allemaal in één dag doorheen (wasn’t me), dus ik denk dat ik gauw nog maar eens een batch ga maken. Ga jij je ook wagen aan deze ‘appelflap anders’? Laat vooral even weten wat je ervan vond!

In the mood voor iets anders zoets? Dan zijn deze havermoutkoekjes ook da bomb.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply