Snelle pompoencurry met spinazie en kikkererwten

20 maart 2020
pompoencurry

Vandaag was een mooie dag! Ik heb namelijk naast dit heerlijke pompoencurry recept nog een ander recept ontdekt dat heeeeeel goed in de smaak viel. Voor wie mijn Instagram-pagina in de gaten houdt is het geen geheim wat mijn eerste ontdekking van de dag was: dadels gevuld met pindakaas in een jasje van pure chocolade. OMG wat was dat een fijn resultaat! En zo simpel in elkaar te flansen, met maar 3 ingrediënten. Ik denk dat ik maar eens een beetje ga experimenteren met verschillende vullingen en soorten chocolade en binnenkort een receptje op mijn blog gooi, want dit moet iedereen die van zichzelf houdt geprobeerd hebben. 🙂

Maar weer even on topic: deze kleurige vegan pompoencurry met spinazie en kikkererwten. Ik heb echt zitten smullen. Heb tijdens het eten denk ik ongeveer 27 keer gezegd: “dit is ZO lekker! Maar dit is écht lekker!” En wat wil je, met al die lekkere ingrediënten bij elkaar.

Het idee voor dit pompoencurry recept onstond omdat ik in een emotionele opwelling een flespompoen had gekocht zonder enig doel voor ogen. (Heb je dat wel eens, dat je niet thuiskomt met zakken M&M’s en chips maar met allemaal groentes die niet in plastic verpakt zitten dus die je wel mee moet nemen want je vindt er vast nog wel een doel voor? Nee, just me? Oké dan.) Ik wilde wel eens een pompoencurry maken zonder 5 uur vooraf te moeten beginnen omdat de pompoen nog geschild, uitgehold, gesneden, in de oven afgebakken, geaaid en geknuffeld moest worden. Dus deze curry is een simpel eenpansgerecht geworden. Binnen 30 minuten op tafel, I promise!

Wat heb je nodig voor pompoencurry?

Voor 4 personen

1 flespompoen
1 blik kikkererwten à 400 gram
300 gram spinazie
1 ui
2 teentjes knoflook
3 el Fairtrade Thaise gele currypasta
200 ml kokosmelk
1 tl tuinkruidenbouillon (of een half groentebouillonblokje)
150 g cashewnoten
15 g verse koriander

PS: Je kunt er naanbrood of rijst bij maken als je wil, maar wij aten de curry zonder iets erbij en het was van zichzelf al heel vullend en veelzijdig.

pompoencurry

Hoe maak je pompoencurry?

1. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin en houd ze daarna apart.

2. Verwijder de zaadlijsten/pitten en snijd de pompoen in stukken (met schil). Zet de pompoenblokjes in een grote pan op het vuur met 200 ml water en het bouillonpoeder. Kook in ongeveer 10 minuten nét beetgaar, terwijl je alles om de paar minuten omschept.

3. Snijd ondertussen de ui en knoflook in kleine stukjes. Voeg ze na 10 minuten toe aan de pan en schep alles goed door elkaar. Voeg na een paar minuten de spinazie in delen toe en blijf goed omscheppen totdat de spinazie geslonken is.

4. Voeg dan de uitgelekte en afgespoelde kikkererwten, currypasta en kokosmelk toe en roer alles door elkaar. Laat het geheel een minuut of 2-3 pruttelen.

5. Hak de koriander met steeltjes in stukjes.

6. Schep de curry in kommen, verdeel de geroosterde cashewnoten erover en garneer met de koriander.

Heerlijk! Het fijne aan vierpersoonsrecepten voor ons tweetjes: we kunnen er morgen of overmorgen nog een keer van smullen. Heb er nu al zin in. 😉

pompoencurryGa jij dit pompoencurry recept ook een keer maken, deel dan een fotootje via Instagram (@floors.groene.hoekje) of laat hieronder weten wat je ervan vond. Voor mij is het superleuk om te zien dat ik jullie blij maak met mijn recepten!

Is dit pompoencurry recept niet helemaal jouw ding, maar ben je wel in de mood voor een andere curry? Wat dacht je van deze Indiase linzencurry? Daar kan ik ook geen genoeg van krijgen!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Patty 20 maart 2020 at 8:45 pm

    Weet je wat zo leuk is aan jouw recepten? Er zit altijd het ingrediënt humor bij en daar word ik blij van😘

    • Reply floorsgroenehoekje 20 maart 2020 at 9:23 pm

      Ahhh lief complimentje! 😄♥️

    Leave a Reply