Pastasalade met pestodressing

27 maart 2020
pastasalade

Het is heerlijk weer buiten + we moeten allemaal binnen blijven = vanavond voor de tweede keer barbecueën in maart! En om mezelf niet helemaal vol te eten aan stokbroodjes en sausjes en burgertjes en balletjes en spiesjes maak ik bij de barbecue graag een vullende salade. Dat die salade eigenlijk bedoeld is als gezonde aanvulling op een over het algemeen minder verantwoorde barbecue vergeten we maar eventjes, want deze vegan pastasalade is nou niet persé het toppunt van superfood. Maar lekker en goed gevuld is ‘ie wel!

(Mocht je toch wat verantwoorde eiwitjes willen toevoegen, dan zijn geroosterde kikkererwten hierbij een prima combi. Net zoals bij alle andere gerechten ever. #teamchickpea)

Wat heb je nodig voor vegan pastasalade?

Voor 4 personen

250 pasta (ik gebruikte fusilli tricolore)
200 g verse spinazie
1 avocado
1 rode ui
100 g verse groene olijven
120 g gemarineerde tomaatjes of verse zongedroogde tomaatjes
2 el plantaardige groene pesto (ik gebruikte Costa Ligure pesto, maar je kunt ‘m ook zelf maken)
2 el vegan mayo (ik gebruikte Remia Mayolijn)

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en spoel af met koud water totdat de pasta afgekoeld is.

2. Snijd of pluk de harde stokjes van de spinazie (ik heb me laten vertellen dat andere mensen dit niet zo kunnen waarderen in een salade, haha). Halveer de rode ui en snijd in dunne ringetjes. Snijd ook de olijven in ringetjes en de avocado in blokjes. Halveer de tomaatjes.

3. Schep de pasta en alle groente door elkaar in een grote kom.

4. Maak de dressing door de pesto met de mayonaise en 4 el water te mengen in een apart kommetje. Schep het daarna door de pastasalade heen.

pastasalade
Supersimpel receptje en je bent er ook snel mee klaar. Handig als je net zoals ik nog duizend andere dingen moet voorbereiden voor de BBQ. Die spiesjes, sausjes, kruidenboter en stokbroodjes maken zichzelf niet… Smakelijk! 😉

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply