Provençaalse kikkererwten

17 april 2020
kikkererwtenborrelnootjes

Het perfecte recept voor gezonde (en veel lekkerdere) borrelnootjes, soepbolletjes of croutons door je salade: deze supercrunchy Provençaalse kikkererwten. Ik weet het, ik heb al een ander recept voor crunchy kikkererwten op mijn blog staan, maar stiekem vond ik deze nog lekkerder. De combinatie kruiden, zeezout en olijfolie is echt mijn lievelings. Ken je die LU crackertjes met Italiaanse kruiden? Heerlijk vind ik die. Die smaak probeerde ik na te bootsen, en dat is best goed gelukt al zeg ik het zelf.

Nog een verschilletje met de andere kikkererwtenborrelnootjes: die kwamen uit de oven, en deze uit de Airfryer. Het gaat allebei prima, maar ze werden bij mij veel sneller knapperig uit de Airfryer. Na 20 minuutjes waren ze al goudbruin en supercrunchy, terwijl ik daar in de oven minstens 30 minuten voor nodig heb. Lijkt me ook energiezuiniger dus!

Als ik zie hoe snel een batch kikkererwten er hier doorheen vliegt, kan ik voortaan denk ik beter een dubbele (of driedubbele) hoeveelheid maken. Maar om te beginnen is 1 blikje ook goed hoor. 😉

Wat heb je nodig voor Provençaalse kikkererwten?

1 blik kikkererwten à 400 g
1 el olijfolie
2 tl gedroogde oregano
0,5 tl gedroogde rozemarijn
0,5 tl knoflookpoeder
Versgemalen peper en zeezout naar smaak

Hoe maak je Provençaalse kikkererwtenborrelnootjes?

1. Giet en spoel de kikkererwten af en meng ze in een kom met alle ingrediënten.

2. Bak ze in 20 minuten goudbruin en knapperig in de Airfryer op 200 graden en schud ze halverwege een keer om. Weet je niet zeker of ze goed zijn? Als je erop bijt moet je een hele duidelijke crunch horen, zoals wanneer je chips eet. (Om te vergelijken kun je er misschien een zak chips bij opentrekken, prima combi!)

Zo, dat was kort maar krachtig. Denk dat ik nog nooit een recept met 2 stappen heb geschreven, haha. Maar dat is precies wat dit zo’n succesnummertje maakt hier in huis. Je bedenkt dat je zin hebt in iets lekkers, je gooit alles bij elkaar en gooit het in de Airfryer en binnen een half uurtje heb je lekkere gezonde kikkererwtenborrelnootjes, of vulling voor je salade/soep/whatever. Ideaal!

Ik zou zeggen, ga deze kikkererwtenborrelnootjes gauw eens proberen en ik hoor graag of je er net zo gelukkig van wordt als ik. Dan ga ik vast nadenken over het volgende smaakje. 🙂

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Patty 9 augustus 2020 at 10:14 am

    Ik heb ze gemaakt, maar wel uit de oven. Gelukkig heb ik zonnepanelen en schijnt de zon, dus die extra energie is alweer opgewekt.

    En ze zijn heerlijk!!

  • Leave a Reply