Vegan dadelbonbons

15 mei 2020
vegan bonbons

Wat een liefies, hè? Als je op zoek bent naar een lekker, makkelijk, goedkoop receptje om iets plantaardigs bij de thee te kunnen serveren, zoek dan niet verder! Deze vegan bonbons van dadels en chocolade are here to save the day.

Voordat je je al schuldig gaat voelen van überhaupt naar deze foto kijken: als je dan toch gaat zondigen, dan zijn deze vegan bonbons vergeleken met chocolaatjes uit de winkel eigenlijk best verantwoord. Ik zal niet beweren dat ze superdupergezond zijn, maar hé, antioxidanten, eiwitten, een heleboel vitaminen en mineralen… In ieder geval een stuk verantwoorder dan de room- en suikerbommetjes van de chocolatier.

O ja, ik schreef laatst in dit artikel al dat het idee van gevulde dadels niet uit mijn eigen hoofd komt. Volgens mij staat het hele internet vol met recepten van zoete gevulde dadels (dat bewijst maar dat het een succes is!). Maar ik vond ze zo lekker dat ik zelf wat wilde experimenteren met verschillende toppings en vullingen, en die creaties wil ik graag met jullie delen. Ik zou zeggen: probeer gauw een smaakje uit (of alle 3), want yummm.

Snickerbonbons

Wat heb je nodig?
10 dadels
80 g pure chocolade
Pindakaas
Optioneel: amandelschaafsel

Hoe maak je snickerbonbons?
1. Snijd de dadels voor de helft open en haal de pit eruit. Vul elke dadel met een theelepel pindakaas en druk ze voorzichtig dicht.
2. Smelt de chocolade au bain marie.
3. Haal de dadels één voor één door de gesmolten chocolade. Je kunt de dadels hiervoor het beste op een vorkje of gebaksvorkje in de chocolade laten zakken, ze even draaien zodat alle kanten bedekt zijn en ze een paar seconden laten uitdruppen, zodat je geen enorme chocoladerots krijgt. Tenzij dat je ding is 😉
4. Leg de dadels op een snijplank en bestrooi eventueel met wat amandelschaafsel. Na een uurtje is de chocolade droog, smikkelen maar!

vegan bonbons

Bountybonbons

Wat heb je nodig?
10 dadels
80 g pure chocolade
Notenpasta naar keuze, bijvoorbeeld amandelpasta (ik gebruikte een pasta van gemengde noten)
Handje kokos

Hoe maak je bountybonbons?
De bountybonbons hebben dezelfde bereidingswijze als de snickerbonbons, behalve dat je notenpasta gebruikt en ze bestrooit met (surprise surprise) kokos!

vegan bonbons

Vegan bonbons choco-zeezout

Wat heb je nodig?
10 dadels
10 stukjes pure chocolade met je favoriete smaak (ik gebruikte Way To Go pecan-kokos van de Lidl)
Zeezout

Hoe maak je chocobonbons?
Ontpit de dadels en vul ze met een stukje pure chocolade. Druk de dadels zachtjes dicht en besprenkel met een beetje zeezout.

Dat is alles! 10 minuutjes, 10 lekkere guilt-free vegan bonbons. Welke zou jij wel willen proeven?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Patty 28 juli 2020 at 11:49 am

    Hoi Floor,
    Afgelopen weekend gevulde dadels gemaakt. De pindakaas leek mij niet zo handig om te verwerken dus ik heb de dadel gevuld met een halve walnoot en een beetje zeezout en daarna door de chocola gehaald en nog een laagje kokos er overheen gestrooid. Maar ik denk toch dat jouw recept met pindakaas lekkerder is, de walnoot was een beetje laf. De volgende keer zal ik beter naar je luisteren 🙂

  • Leave a Reply