Vegan flammkuchen met courgette en pesto

21 mei 2020
flammkuchen

Vegan flammkuchen = crispy, creamy goodness. Knapperige bodem, romige crème fraîche, verse groentjes en een dotje pesto hier en daar. Niks meer aan doen!

Deze flammkuchen had eigenlijk een pizza moeten zijn, maar toen het extra dunne pizzadeeg was uitverkocht en ik dit kant-en-klare vegan flammkuchendeeg van Tante Fanny in de koeling zag liggen, werd het een pizza met een identiteitscrisis. En oooh, wat was ‘ie lekker, dus maar goed ook dat er geen pizzadeeg was. Ik ben nu al alternatieve toppings aan het bedenken voor de volgende flammkuchen (waarschijnlijk morgen voor ontbijt 😉 ).

Ik dacht eigenlijk dat het onmogelijk was om lekkere vegan flammkuchen te maken, omdat je toch echt wel crème fraîche nodig hebt voor iets wat er een beetje op lijkt. Daarom heb ik het nooit geprobeerd zelf te maken, en is het al jaren geleden dat ik heb genoten van een lekkere knapperige flammkuchen. Je kunt je wel voorstellen dat ik even een vreugdedansje deed toen Oatly ineens allemaal nieuwe roomkaasspreads en vegan crème fraîche op de markt bracht, die ook nog eens superlekker waren. (Ik zal voor de duidelijkheid even vermelden dat ik niet gesponsord wordt door Oatly, en dat ik wel van mening ben dat iedereen NU als een speer naar de Appie moet om alle Oatly spreads met 25% korting in te slaan. Doei!)

Wat heb je nodig voor vegan flammkuchen?

Voor 2 personen

1 rol Tante Fanny flammkuchendeeg
Bakje Oatly vegan crème fraîche, te koop bij de AH
2 el vegan pesto (uit de winkel of zelfgemaakt)
0,5 rode ui
0,5 courgette
20 g verse groene olijven
10 g verse rozemarijn
Versgemalen peper en zout

Hoe maak je vegan flammkuchen?

1. Snijd de rode ui in dunne ringetjes, de olijven in plakjes en de courgette in dunne schijfjes. Hak de rozemarijn grof.

2. Rol het deeg uit over een bakplaat en verdeel er een laag crème fraîche over (ik gebruikte ongeveer 2/3 van het bakje, maar voel je vrij om alles erop te pleuren, jij schaamteloze schransbal). Verdeel de courgette, ui en olijven over het deeg en strooi de rozemarijn eroverheen. Maak af met een paar dotjes pesto hier en daar en wat peper en zout (niet te veel zout; de toppings zijn al vrij zout van zichzelf).

3. Bak je flammkuchen een minuut of 15 in de oven op 220 graden. Enjoy!

flammkuchen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply