Misosoep met noedels en paksoi

30 mei 2020
vegan misosoep

Yeah baby, het is er eindelijk van gekomen! Sinds ik bij Noo.Me, een superleuk klein Aziatisch restaurantje in Rotterdam, een hele hele hele lekkere goed gevulde noedelsoep had met verdacht echt lijkende vegan garnalen (maar wel echt vegan, ze kwamen het nog een keer benadrukken voor de zekerheid), staat het al op mijn lijstje om zoiets zelf ook te proberen. Zonder de garnalen dan, want dat is me iets te ambitieus. Inmiddels zijn we alweer twee jaar verder voordat het er eindelijk eens van gekomen is… maar het resultaat is wat telt, toch? Deze vegan misosoep met noedels is minstens zo lekker als ‘ie eruitziet, dus op naar de winkel en maken maar!

Wat heb je nodig?

Voor 3 kommen

90 g udonnoedels
1 paksoi
150 g oesterzwammen
100 g taugé
1 rode peper
1 lente-ui
3 tenen knoflook
3 cm gember
1 el misopasta (ik gebruikte deze, maar elke miso kan)
2 el sojasaus
Handje verse koriander
1,2 liter bouillon (op basis van 2 blokjes of 1,5 el bouillonpoeder)
1 el zonnebloemolie

Hoe maak je vegan misosoep met noedels?

1. Schil en rasp de gember en knoflook. Snijd de rode peper in dunne ringetjes (met pitjes als je van pittig houdt, anders zonder). Houd een paar ringetjes apart voor de garnering. Snijd de lente-ui in ringetjes en de paksoi in stukken.

2. Kook de noedels in de bouillon in ongeveer 10 minuten gaar, zonder af te gieten.

3. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een pan en bak de gember, knoflook, rode peper en oesterzwammen ongeveer 3 minuten. Voeg dan de sojasaus en misopasta toe, schep alles goed door elkaar en bak nog een minuutje of 2.

4. Zodra de noedels klaar zijn, voeg je de taugé en paksoi toe aan de groente en schenk je daar de bouillon met noedels overheen. Laat nog een minuutje op het vuur staan en schep daarna de soep in kommen.

5. Verdeel de lente-ui en ringetjes rode peper erover en garneer met zoveel koriander als je wil. (Heel eerlijk: zodra de foto gemaakt is gooi ik er altijd nog een berg koriander overheen, haha. Hoe meer hoe beter.)

misosoepDat is toch een gerecht om vrolijk van te worden? Staat deze vegan misosoep binnenkort ook bij jou op het menu, dan hoor ik graag wat je ervan vond! (Foto’s zijn ook altijd leuk 🙂 )  Smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Patty 6 juni 2020 at 5:45 pm

    Vandaag de soep gemaakt en ik vind hem heerlijk! De stevige noedels, knapperige paksoi, vlezige oesterzwam, het zoutige van de miso en natuurlijk mijn favoriete kruid koriander als topping… kortom, ik heb genoten! En het leuke, morgen nog een keer😋😋😋

  • Leave a Reply