Vegan borrelhapje: auberginerolletjes

4 juli 2020
auberginerolletjes

Wie mij goed kent, weet dat ik gek ben op aubergine. Vooral gegrilde aubergine vliegt erdoorheen hier. Op crackers of brood met hummus of vegan roomkaas, op de pizza, door de pastasalade… En lucky me: in het groentepakket van afgelopen week zaten 3 schattige – lichtelijk scheve maar daarom zeker niet minder lekkere – aubergines.

Nog iets waar ik de laatste maanden helemaal verliefd op ben geworden: de vegan naturel spread van Oatly. Superlekker met jam op een boterham, pannenkoek of scone, maar ook met hartige toppings op een cracker of broodje bijvoorbeeld.

Gisteren was mijn eerste vrijdagmiddagborrel als zzp’er, dus al mijn nieuwe collega’s (me myself & I) vonden het hoog tijd voor een lekker borrelhapje om het weekend mee in te luiden. Dus ik dacht: 1 + 1 = de perfecte versnapering! En dat dacht ik goed, want binnen een paar minuten waren al deze rolletjes verdwenen. Mijn nieuwe collega’s weten zich ook niet in te houden als er aubergine op tafel staat. 🙂 Mocht je nou niet zo’n fan zijn van aubergine (ja, schijnbaar bestaan die mensen ook), dan is dit roomkaasmengsel ook erg lekker op een toastje, in een wraprolletje of gewoon op je boterham.

Wat heb je nodig voor auberginerolletjes?

Voor 6-8 rolletjes, afhankelijk van hoe groot je aubergine is ( 😉 )

1 grote aubergine
4 el Oatly naturel spread (verkrijgbaar bij de Albert Heijn)
3 cherrytomaatjes
1 bosuitje
Handje verse basilicum
Versgemalen peper en zeezout

Hoe maak je auberginerolletjes?

1. Verwijder de bovenkant en snijd de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm.

2. Besprenkel de plakken aubergine met peper en zout en gril ze zonder olie in een grillapparaat, grillpan of in de oven op grillstand. Ze zijn klaar als ze zacht zijn en (in het geval van een grillapparaat of -pan) bruine grillstrepen hebben. Laat de aubergine een half uurtje afkoelen (hier gaat het bij mij altijd al mis, haha).

3. Maak ondertussen de crèmevulling door de cherrytomaatjes, bosui en basilicum fijn te snijden en te mengen met de naturel spread. Breng op smaak met wat peper en zout.

4. Verdeel de crèmevulling over de plakken aubergine. Rol ze op en steek er een prikkertje in om alles op z’n plek te houden. Ik zou niet te lang wachten met aanvallen, want in mijn ervaring kan de aubergine dan wat zompig worden. Meteen opeten is het lekkerst. Enjoy!

auberginerolletjes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply