Rebels preistamppotje met sticky tofu

20 juli 2020
peistamppot

Stamppot: wat we eten in de winter als de aardappels op moeten en de boerenkool in de aanbieding is. Of toch niet? Dit rebelse stamppotje is dubbel dwars: hij is enΒ in hartje juli geboren, enΒ allesbehalve saai. Geef je traditionele stamppot met rookworst een plantaardige upgrade en maak er een superhippe preistamppot van met pinda’s, kerrie en sticky tofu!

Wat heb je nodig voor de preistamppot met tofu?

Voor 2 personen

750 g ongeschilde aardappels
2 grote of 3 kleine preien
1 pakje gekruide tofureepjes, zoals van Good Bite
3 el dry roasted of gezouten pinda’s
1 rode ui
2 teentjes knoflook
3 tl mosterd
2 tl kerriepoeder
2 el ketjap manis

Hoe maak je het stamppotje?

1. Snijd de aardappels in stukken en kook ze in een grote pan met licht gezouten water gaar. (Door ze niet te schillen bespaar je tijd en voorkom je voedselverspilling. En het is ook gewoon lekker met schil!)

2. Snijd ondertussen de preien in stukjes, de rode ui in halve ringetjes en de knoflook in dunne schijfjes.

3. Verhit een klein beetje (zonnebloem)olie in een koekenpan en bak de rode ui en knoflook in een paar minuten zacht. Voeg dan de tofureepjes toe en bak deze een paar minuten mee. Blus af met de ketjap manis en bak nog 2-3 minuutjes door.

4. Zodra de aardappels beetgaar zijn voeg je de prei toe aan de pan en breng je het water opnieuw aan de kook. Laat alles nog een paar minuten koken, giet het water af, en stampen maar! Ik vind chunky stamppot het lekkerst, maar als je ‘m iets smeuΓ―ger wil kun je wat ongezoete plantaardige melk of boter toevoegen of wat kookvocht in de pan laten zitten.

5. Breng de stamppot op smaak met de mosterd, het kerriepoeder en wat peper en zout. Schep de pinda’s erdoorheen en serveer met de sticky tofu topping.

preistamppotAardappels over? Maak dan ook eens deze plantaardige variant op jachtschotel!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply