Vegan milkshake met banaan

26 september 2020
bananenmilkshake

Vandaag zijn we – Jasper en ik, twee milkshakemonsters – aan het experimenteren geslagen. Ik heb namelijk al wekenlang onwijs veel zin in een koude romige milkshake van de friettent, in zo’n papieren bekertje met een plastic rietje (ja, ik geef het toe). In mijn puberjaren ging steevast de helft van mijn zakgeld op aan milkshakes bij de friettent die bij ons in de straat zat, maar sinds ik veganist ben geworden heb ik mijn milkshake-cravings maar geprobeerd te negeren. Tot ik vorige week jaloers naar Jaspers milkshake zat te gluren in de friettent, en we op het briljante idee kwamen om gewoon zelf een vegan milkshake te maken. Hetzelfde recept, maar dan met plantaardig roomijs en sojamelk in plaats van dierlijk roomijs en koemelk. En wat blijkt: dat gaat dus gewoon supergoed! Yay!

Het enige dat je nodig hebt om twee heerlijke romige bananenmilkshakes te maken: vanille-roomijs, plantaardige melk, twee bananen en een blender. Dus… waar wacht je nog op? 😉

Wat heb je nodig?

Voor 2 milkshakes

500 ml plantaardig vanille-ijs (wij gebruikten Alpro)
350 ml plantaardige melk (wij gebruiken ongezoete sojamelk)
2 bananen
Een blender

Hoe maak je de vegan milkshake?

Super easy: gooi alle ingrediënten bij elkaar in de blender en mix tot er geen bonkjes meer in de milkshake zitten. Pas op dat je niet onnodig lang doorgaat met blenderen, anders wordt de milkshake te warm. Schenk de milkshakes in twee grote glazen, eventueel met een (herbruikbaar) rietje.

Enjoy!

Ik zal nog eens wat experimenteren met verschillende smaakjes (ja, ik offer me met alle liefde op voor jullie), dus misschien zie je hier binnenkort nog een milkshakerecept voorbij komen. Verzoekjes? Drop ze hieronder! Oeh, dropsmaak…

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply