Pittige paprikasoep met tomaat

2 oktober 2020
vegan soep

In ons groentepakket van deze week: een shitload aan paprika’s en tomaten. En ik had net zin in om een nieuw soepje te bedenken! Komt dat even goed uit. Het is een eenvoudige pittige paprikasoep geworden met tomaten, rode ui en knoflook. De kick komt van sriracha, al mag je van mij ook best sambal of tabasco gebruiken. Zal er niet minder om smaken.

De twist: deze soep hoeft geen seconde te koken! Je roostert eerst alle groente in de oven en hoeft dan alleen nog maar bouillon toe te voegen en te pureren. Als je het mij vraagt is roosteren de aller- aller- allerlekkerste manier om je groente te bereiden. Ze worden er zacht maar toch crispy van, zoetig en hartig tegelijk. Beetje olijfolie, peper en zout erover, in de oven tot de randjes bruin kleuren… that’s the stuff. Bietjes, zoete aardappel, ui, pompoen, tomaat en aubergine zijn mijn grote favorieten uit de oven. En als ik nog ruimte op de bakplaat heb gooi ik er ook nog een blik kikkererwten bij (zonder het blik dan). Tip: als je geen fan bent van een bepaalde groente, probeer ‘m dan eens in de oven te bereiden. Ik ben nog niks tegengekomen wat er minder lekker op wordt.

Maar even terug naar de pittige paprikasoep – dit is het recept!

Wat heb je nodig?

6 tomaten
3 rode paprika’s
2 rode uien
6 teentjes knoflook
0,5 l groentebouillon
2 tl sriracha

Optioneel: ongezoete sojayoghurt en basilicum voor een frisse garnering

Hoe maak je de paprikasoep?

1. Snijd alle groenten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat: de paprika in repen, de tomaten in helften, de ui in kwarten. De knoflook kun je gewoon pellen en er heel bij leggen. Besprenkel de groenten met olijfolie, peper en zout en bak ze in ongeveer 20 minuten op 200 graden af in de oven, totdat de randjes bruin beginnen te kleuren. (Je kan er ook voor kiezen om de tomaten er halverwege pas bij te gooien, omdat ze relatief snel garen en veel vocht loslaten.)

paprika-tomatensoep2. Schep de ui, knoflook en ongeveer driekwart van de tomaten en paprika’s in een soeppan. Houd de rest van de tomaten en paprika apart.

3. Voeg de bouillon en de sriracha toe aan de groenten en pureer de soep. Even proeven en op smaak brengen met peper en zout.

4. Snijd de tomaten en paprika die je apart hebt gehouden in kleine stukjes en roer ze door de soep. Schep de soep in kommen en garneer eventueel met een lepel sojayoghurt en basilicum.

paprikasoepMeer in de mood voor een ander soepje? Wat dacht je van deze Thaise pompoensoep of deze herfstige linzensoep? Allebei perfect voor dit druilerige weer!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Patty 3 oktober 2020 at 10:31 am

  Klinkt veelbelovend! Ik heb een kleine combimagnetron dus ik ga voor de helft, zal er niet minder lekker om zijn 🙂

 • Reply Patty 23 november 2020 at 5:08 pm

  Nou, heeft even geduurd maar ik heb hem gemaakt. Heerlijk!! De zoete paprika met het pittige van de srirachasaus is een gouden combi.
  Ik had geen verse tomaten in huis maar wel tomatenstukjes uit blik en dat ging prima. Een toppertje!

  • Reply floorsgroenehoekje 24 november 2020 at 1:44 pm

   Vast ook lekker! Dankjewel en fijn dat het gesmaakt heeft 😀

  Leave a Reply