Gevulde pompoen met quinoa

12 oktober 2020
gevulde pompoen

Instant herfstmood gegarandeerd met dit gevulde pompoen recept met kruidige quinoa! Voor de vulling heb ik me laten inspireren door een hele lekkere Marokkaanse couscoussalade van de Albert Heijn die al jarenlang regelmatig op het menu staat bij ons (maar dan zonder de witte kaas). Een paar aanpassingen en voilà: je hebt een heerlijke herfstige vulling voor je pompoen. Niet alleen erg lekker, maar ook nog een mooi gerecht om op tafel te zetten. Zo’n grote gevulde pompoen ziet er toch super gezellig uit? En dit gevulde pompoen recept is helemaal niet zoveel werk als je misschien denkt!

Wat heb je nodig?

Een ronde pompoen naar keuze
1 builtje quinoa (75 g)
1 blik kikkererwten à 400 g
75 g gedroogde abrikozen
30 g amandelen
1 bosuitje
0,5 tl nootmuskaat
0,5 tl kaneel
10 g verse koriander

Hoe maak je de gevulde pompoen?

1. Snijd de bovenkant van de pompoen eraf en verwijder de draden en pitten. Snijd alle stukjes pompoen die je daarvan nog kunt gebruiken in blokjes (zonder schil), en houd de blokjes apart.

2. Besprenkel de uitgeholde pompoen met wat olijfolie en zet zo’n 25 minuten in de oven op 200 graden.

3. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in een pannetje, waaraan je ook de pompoenstukjes toevoegt. Scheelt weer gas/energie! 🙂 Giet de quinoa en pompoen daarna af en laat alles goed uitlekken.

4. Hak ondertussen de amandelen en koriander fijn, snijd de abrikozen in stukjes en de bosui in ringetjes. Giet de kikkererwten af en spoel ze kort af met water.

5. Meng de quinoa en stukjes pompoen met de amandelen, kikkererwten, bosui, abrikozen, 3/4 van de koriander, nootmuskaat, kaneel, versgemalen peper en zeezout. Proef en voeg eventueel nog wat peper/zout toe.

6. Haal na 25 minuten de pompoen uit de oven en schep het quinoamengsel erin. Besprenkel met nog wat olijfolie en zet de gevulde pompoen nog eens 15 minuten in de oven.

7. Zodra de pompoen zacht is en bruin begint te kleuren aan de bovenkant, kun je hem eruit halen. Garneer met nog wat blaadjes koriander. Smakelijk!

PS: waarschijnlijk houd je nog wat vulling over. Hier kun je de volgende dag heerlijk mee lunchen! Koud is de vulling namelijk net zo lekker. Meer zin in een ander pompoenrecept? Probeer dan eens deze overheerlijke snelle pompoencurry (ook met kikkererwten) of deze Thaise pompoensoep. Yum!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply