Zelfgemaakte tortillachips met tomatensalsa

2 november 2020
zelfgemaakte tortillachips

Zelfgemaakte tortillachips staat al een eeuwigheid op mijn lijstje, maar het is toch elke keer net iets te makkelijk om gewoon een zak chips te kopen. Maar vanaf nu weet ik wel beter! Zelfgemaakte tortillachips zijn namelijk onwijs lekker, veel gezonder, en je maakt ze in een handomdraai klaar met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Je hoeft alleen maar even geduld te hebben terwijl ze in de oven staan, en in die tijd kun je precies je tomatensalsa maken. O ja, je moet ook weer niet té veel geduld hebben als ze in de oven staan, want ze branden best snel aan, deze tortillachips. Goed erbij blijven dus!

Wat heb je nodig voor zelfgemaakte tortillachips?

Voor de tortillachips
4 grote wraps, volkoren of naturel
2 el zonnebloemolie
Paprikapoeder
Knoflookpoeder
Uienpoeder
Chilipoeder of cayenne

Voor de tomatensalsa
300 g tomaten
1/2 kleine rode ui
1 teentje knoflook
Paar stengeltjes verse koriander (naar smaak)
1 el limoensap

Hoe maak je het?

1. Snijd de wraps in driehoekjes: eerst in 8 punten en dan in 4 driehoekjes per punt. Hussel ze in een bak met ongeveer 2 el zonnebloemolie, de kruiden en een flinke snuf versgemalen zeezout, zodat alles bedekt is. Verdeel ze over twee met bakpapier beklede bakplaten (er passen 2 wraps op 1 bakplaat). Zorg dat de chips elkaar niet raken, zodat ze egaal knapperig worden. Bak ze ongeveer 10 minuten op 180 graden in de oven tot ze lichtbruin beginnen te kleuren. Let op: dit gaat sneller dan je denkt!

2. Terwijl de tortillachips in de oven staan, ga je aan de slag met de salsa. Snijd de tomaten in kwarten en snijd de binnenkant eruit (als je dit niet doet wordt je salsa te nat). Snijd de tomaten in kleine blokjes en laat ze even uitlekken in een vergiet terwijl je met de rest verdergaat. Snijd de ui fijn, pers de knoflook en snijd de koriander met steeltjes in kleine stukjes. Pureer de helft van de tomaten met de staafmixer met het limoensap erbij. Voeg dan alles samen en schep het goed door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout.

3. Serveer de tortillachips met de salsa in een leuke schaal als snack of voorgerecht! Variatietip: tortillachips met guacamole is ook altijd een grote hit.

vegan tortillachips

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply