Verwarmend kokos-kurkumadrankje

19 november 2020
kurkumadrankje

Dit lijkt misschien echt een drankje voor koude dagen, maar ook op warmere dagen is dit heerlijk. Het recept is namelijk geïnspireerd door een drankje dat ik tijdens onze zomervakantie in Harlingen probeerde, bij een heel leuk knus tentje Blended by Daan. We wilden eigenlijk een rondvaart doen, maar toen dat idee door corona in het water viel (pun intended), werd het plan B: drankjes drinken en vegan chocoladetaartjes eten. Ook een prima daginvulling, toch?

Er stonden veel te veel lekkere en bijzondere drankjes op de kaart om uit te kiezen, dus op aanraden van Daan ben ik voor een kurkuma-kokosdrankje gegaan. In de woorden van Jasper: “jep, dat ziet eruit als kipkerrie”. Maar het was écht lekker! Ik heb de smaken onthouden en het thuis geprobeerd na te maken, en dat is erg goed gelukt. Nu maak ik dit kruidige kurkumadrankje regelmatig in de namiddag, als ik geen zin heb in thee of koffie en als ik kokosmelk in huis heb. Supersimpel, heel gezond en je hebt waarschijnlijk alles (behalve de kokosmelk) al in huis.

Wat heb je nodig?

250 ml Alpro kokosnootdrink
1 tl kurkuma
1 tl gemberpoeder
0,5 tl kaneel
Snufje versgemalen zwarte peper (ik vind 5x draaien met zo’n klein pepermolentje de perfecte hoeveelheid)

Hoe maak je het kurkumadrankje?

1. Verwarm de kokosmelk in een pannetje (maar laat de melk niet koken). Voeg alle kruiden behalve de peper toe zodra de melk goed warm is en roer alles goed door elkaar met een garde, zodat je geen klontjes krijgt.

2. Schenk de melk in een mok of glas en maal er wat zwarte peper overheen. Laat het smaken!

O ja, het is wel slim om tijdens het drinken af en toe even te roeren om te voorkomen dat alle peper naar de bodem zakt. Anders wordt je laatste slokje wel heel enthousiast, vrees ik. 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply