Bietencarpaccio met dille

6 december 2020
bietencarpaccio

Als vegetariër of veganist heb je waarschijnlijk al heel wat bietencarpaccio’s voorgeschoteld gekregen in restaurants. Ik in ieder geval wel, en gelukkig ben ik er gek op. Maar als ik heel eerlijk ben, is dit toch wel de lekkerste bietencarpaccio die ik ooit heb gemaakt óf gehad. What can I say – bietjes en dille is gewoon een magische combinatie. En met geroosterde pijnboompitjes en een lekkere zoetzurige dressing erbij kan jouw bietencarpaccio die van de echte koks makkelijk aan.

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

2 voorgekookte bieten
30 g pijnboompitjes
Ongeveer 8 takjes dille

Dressing
2 el olijfolie
0,5 el rodewijnazijn
1 el mosterd
0,5 el pesto
0,5 el agavesiroop (of ahornsiroop)

Hoe maak je bietencarpaccio?

1. Maak de dressing het liefst al een paar uur van tevoren, zodat ‘ie nog een beetje kan opstijven in de koelkast en extra romig wordt. Meng de olijfolie met de rodewijnazijn. Voeg daarna de andere ingrediënten toe en roer goed totdat je een egale dressing hebt.

2. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan in een minuut of 5 goudbruin. Wel regelmatig omhusselen, zodat ze niet ineens zwart zijn! (Story of my life.) Verwijder de steeltjes van de dille en hak de dille fijn.

3. Snijd de bieten met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes, en verdeel ze over twee grote borden. Maal er wat verse peper en een klein beetje zeezout overheen. Schep hier en daar een ‘toefje’ dressing waar de plakjes biet elkaar overlappen. Bestrooi de bietencarpaccio rijkelijk met de pijnboompitjes en de dille. Enjoy!

Hieronder een exclusieve behind-the-scenes met een hongerige Scotch 😉

vegan carpaccio

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply