Citroentoetje met lemon curd

6 december 2020
toetje citroen

Ik ben echt GEK op alles waar citroen in zit. Hartig, zoet, maakt niet uit: alles wordt er lekkerder van. Dit recept voor een citroentoetje zat al lange tijd in mijn hoofd, maar ik moest nog even puzzelen met de andere ingrediënten. Missie geslaagd: deze combinatie is echt heel lekker! En dat citroen de hoofdrol heeft, zie je wel op de foto. 😉

Voor de koekkruimels heb ik pepernoten gebruikt die we nog hadden liggen, maar koekjes met een meer neutrale smaak zijn stiekem nog lekkerder. Digestive-koekjes of havermoutkoekjes bijvoorbeeld. Experimenteer vooral met verschillende soorten koekjes, zodat je een goed excuus hebt om dit toetje nog heel vaak te maken.

Wat heb je nodig?

Voor 2 porties

Ongeveer 200 g plantaardige naturel kwark – ik gebruikte Alpro Go On
Vegan lemon curd*
40 g blanke hazelnoten
40 g koekkruimels naar keuze (bijvoorbeeld Digestive)

* Ik gebruikte dit recept voor lemon curd. Heel makkelijk om te maken, en lekker! Tip: als je bij de ingrediënten op ‘Metric’ klikt, zie je de grammen etc. in plaats van de Amerikaanse cups. Van dit recept kun je ongeveer 5-6 glaasjes maken.

Hoe maak je de citroentoetjes?

1. Maak de lemon curd volgens je recept naar keuze en laat het minstens een paar uur afkoelen in de koelkast.

2. Hak de hazelnoten grof en rooster ze een paar minuten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren.

3. Schep een flinke lepel kwark en vervolgens lemon curd in twee mooie glaasjes. Verdeel de hazelnoten erover en schep er nog eens een laag kwark en lemon curd overheen. Strooi de koekkruimels eroverheen en serveer meteen!

Nog meer toetjesinspiratie nodig? Wat dacht je van supersnel bananenijs, of frambozen-appelcrumble? Genieten maarrr 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply