Frambozen-appelcrumble met hazelnoten

6 december 2020
vegan appelcrumble

Er zijn de laatste tijd flink wat crumbles verorberd hier, waaronder deze kleurige verschijning. Na verschillende smakelijke experimenten kwam ik uit bij deze lekkere vegan appelcrumble met frambozen, havermoutkruimels en hazelnoten. Crumble is echt het ideale nagerecht om te maken voor gasten. Het kost amper tijd om te maken, je kan alles al vooraf bereiden en je hoeft de schaal alleen nog maar even de oven in te schuiven. En als er al iemand bestaat die er niet blij van wordt als je ‘m een crumble voorschotelt, moet ik diegene nog ontmoeten.

Deze vegan appelcrumble is al heerlijk van zichzelf, maar wordt nóg lekkerder met een bolletje ijs erbij. Mijn persoonlijke favoriet is Ben & Jerry’s Coconutterly Caramel’d, maar de vanille- en karamelsmaken van Alpro zijn ook echt heel lekker. Liever een toefje slagroom erbij? (Of allebei?) Dan is de opklopslagroom van Alpro een aanrader.

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen

Vulling
3 appels
100 g bevroren frambozen
1 el citroensap
1 tl kaneel

Crumble
70 g bloem
75 g witte basterdsuiker
40 g havermout
50 g gesmolten boter (ik gebruikte Flora)
30 g blanke hazelnoten
Snufje zout

Optioneel: vegan roomijs en/of slagroom

Hoe maak je vegan appelcrumble met frambozen?

1. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Doe ze in een kom met de frambozen, het citroensap en het kaneel, en schep alles door elkaar.

2. Roer alle ingrediënten voor de crumble behalve de hazelnoten in een aparte kom goed door elkaar. Blijf roeren tot je een kruimelig deeg hebt en geen bloem meer ziet. Hak de hazelnoten grof en schep ze door de crumble.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een kleine ovenschaal in met wat olie of boter. Schep de vulling in de ovenschaal en verdeel de kruimels er egaal overheen. Zet de crumble 25-30 minuten in de oven tot de kruimels goudbruin zijn. Serveer de crumble warm met een bolletje ijs en/of wat slagroom.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply