Over mij

Floors groene hoekje - vegan blog

Hi there! Leuk dat je op mijn blog over vegan eten en bewuster leven terechtgekomen bent.

Dit ben ik

Ik ben Floor! Een 28-jarige Brabantse met een passie voor schrijven en veel liefde voor dieren en de natuur. Gooi dat alles bij elkaar, en wat krijg je? Floors groene hoekje, waar ik met veel plezier schrijf over de dingen waar ik me mee bezighoud.

Mijn blog gaat over alles wat te maken heeft met vegan eten, bewust leven en de wereld een stukje mooier maken. Is dat ook helemaal jouw ding? Top, dan zit je hier helemaal goed! Not so much? Dan hoop ik dat ik je in ieder geval een héél klein beetje kan laten zien waarom het toch de moeite waard is om iets goeds te doen voor jezelf. En voor de wereld natuurlijk, want laten we eerlijk zijn: die arme stakker heeft genoeg te verduren.

Dit vind ik

Zoals ik het zie, is milieubewuster leven iets wat voor iedereen mogelijk is, en moet je er vooral je eigen draai aan geven. Blijf doen wat je belangrijk vindt en waar je gelukkig van wordt, en kijk of je ergens anders in je leven kleine aanpassingen kan maken om je voetafdruk te verkleinen. Wil jij bijvoorbeeld die sporadische vliegreis echt niet opgeven, maar heb je geen probleem met minder plastic gebruiken, meer plantaardig eten of vaker de auto laten staan? Dikke prima als je het mij vraagt. Iedereen doet het op zijn eigen manier. Zo probeer ik het zelf ook te doen: niet met tegenzin een heleboel opgeven dat het leven leuk maakt, maar gewoon bewuster leven en vooral lekker blijven genieten.

Act as if what you do makes a difference. It does.

Dit hoop ik

Ik hoop dat je in mijn groene hoekje een klein beetje inspiratie opdoet en ideeën krijgt over hoe jij je steentje bij kunt dragen aan een mooiere wereld. Op een manier die je geen moeite kost, maar die je energie en een goed gevoel geeft. En ik hoop natuurlijk dat ik je met superlekkere recepten en mouth-watering foto’s over kan halen om iets vaker (of misschien wel elke dag?) te kiezen voor plantaardige gerechten. Daar ga ik in ieder geval heel hard mijn best voor doen. 😉

Ik wens je veel lees-, kijk- en kookplezier!